Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:29 | 17/12/2017

"Πρώτη φορά μπαίνω σε Στρατόπεδο, περίμενα βέβαια να δώ πειθαρχία και τάξη, αλλά δεν περίμενα τους Στρατιωτικούς τόσο χαμογελαστούς και ευγενικούς, Τους είχα, πως να σας το πω, για πιό... σκληρούς", είπε αυθόρμητα μια μαθήτρια που επισκέφτηκε το "Στρατόπεδο Αναστασίου". Το Στρατόπεδο ανοίξε τις πύλες του αυτή τη φορά, για να μπορέσουν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να γνωρίσουν μέρος των οπλικών συστημάτων της 96 ΑΔΤΕ.

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Διοικητής του Στρατοπέδου Αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Τσάπαλος, Διοικητής του 297 Τ.Ε. που καλωσόρισε τα παιδιά, την Παρασκευή (15/12/2017), εξηγώντας ότι μπορούν να δούν μέρος των οπλικών συστημάτων, που οι Στρατιωτικοί αλλά και οι πατεράδες τους και τα μεγαλύτερα αδέλφια τους, θα χρησιμοποιήσουν για να υπερασπίσουν την πατρίδα μας όταν χρειαστεί. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους του Στρατοπέδου και μεταξύ άλλων είχαν την ευκαιρία να δούν ένα μεγάλο Ασθενοφόρο τεσσάρων θέσεων, το άρμα Μ48 ένα εκτοξευτήρα πυραύλων ΡΜ70.

[custom:google-ads]

Εκτός των μαθητών, την σημασία αυτών των επισκέψεων εξήρε και ο καθηγητής Πολύδωρος Στείρος, που συνόδευε μαθητές του 4ου Γυμνασίου. Ακολούθησε μικρή δεξίωση για τους μαθητές και τους καθηγητές τους στο ΚΨΜ της Μονάδας, όπου στους προσκεκλημένους ευχήθηκε χρόνια πολλά ο Στρατιωτικός Διοικητής Χίου Ταξίαρχος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, υπό την διακριτική παρουσία του οποίου έγινε η όλη παρουσίαση.

Το καλωσόρισμα των μαθητών επένδυσε μουσικά η ορχήστρα της 96 ΑΔΤΕ. 

Οι φωτογραφίες από την επίδειξη οπλικών συστημάτων:

Φωτογραφία: Ο εξοπλισμός στον πυργίκσο του άρματος M48




Φωτογραφίες: Oι μαθητές που παρακολούθησαν την επίδειξη οπλικών συστημάτων


Φωτογραφία: Γνωριμία με τετραπλό ασθενοφόρο


Φωτογραφία: O στρατιώτης - τα πιο ισχυρό όπλο- από όλα όσα σας δείξαμε, όπως είπε ο αξιωματικός 


Φωτογραφία: Από το καλοσώρισμα του σχολείου


Φωτογραφία: H oρχήστρα της 96 ΑΔΤΕ



Πηγή: http://www.alithia.gr


Βίντεο από την παρουσίαση των οπλικών συστημάτων
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis