Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:33 | 15/08/2018

Οριστικά και αμετάκλητα αθώος από κάθε κατηγορία είναι πλέον ο αναρχικός Τάσος Θεοφίλου, καθώς ο Άρειος Πάγος με απόφασή του, (υπ’ αριθμ. 1333/2018) απέρριψε σχετική αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής εφετειακής κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, είχε ασκήσει την αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ζητώντας την παραπομπή του Τάσου Θεοφίλου εκ νέου στο ακροατήριο.

[custom:google-ads]

Ο τελευταίος είχε κηρυχθεί αθώος τον Ιούλιο του 2017, έπειτα από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από πέντε χρόνια εγκλεισμού του στη φυλακή.

Αντίθετα, πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 25 ετών για ληστεία μετά φόνου σε υποκατάστημα της τράπεζας Alpha bank στην Πάρο, ενώ είχε αθωωθεί από την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο συνήγορος του Τάσου Θεοφίλου Κώστας Παπαδάκης δήλωσε στο omniatv:

«Υπάρχουν δικαστές οι οποίοι δεν υπηρετούν τις σκοπιμότητες της αντιτρομοκρατικής. Όταν ένα κίνημα αγωνίζεται καταφέρνει να επιβάλει τη δικαιοσύνη και στη δικαστική εξουσία. Η απόφαση είναι ορόσημο διότι είναι η πρώτη φορά που δικογραφία της αντιτρομοκρατικής καταλήγει αμετάκλητα σε αθωωτική απόφαση. Είναι ένα μεγάλο χαστούκι μετά κι απ’ την αθώωση της Ηριάννας.»

» Τίθεται ζήτημα αναζήτησης ευθυνών από την κυβέρνηση. Δε γίνεται όλοι αυτοί οι άνθρωποι που στήνουν σκευωρίες να είναι στις καρέκλες τους προσανατολισμένοι πάντα στον αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο, και να μην υφίστανται καμία απολύτως ευθύνη. Η απόφαση αυτή επίσης αποδομεί την αποδεικτική κατάχρηση του DNA ως αποδεικτικού υπερόπλου εναντίον μιας γενιάς συνήθων υπόπτων που ετοίμαζε για τις επόμενες δεκαετίες η αντιτρομοκρατική.»

Πηγή:  tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis