Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 21/03/2020

Ακολουθεί το κείμενο του Νίκου Μαζιώτη, που εστάλη στο zougla.gr, που αναφέρεται στην «αιφνιδιαστική μεταγωγή της Πόλας Ρούπα στις γυν. φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα» .

Το κείμενο:                                                                                                                                                                 

«Σήμερα το πρωί μπήκαν ειδικές δυνάμεις στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και σήκωσαν την Πόλα Ρούπα για μεταγωγή στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα-Θήβας. Προφανώς και η αιτία είναι η κινητοποίηση και τα αιτήματα για την αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού στις φυλακές.

Χθες οι κρατούμενες ξεκίνησαν στάση κρατώντας τη φυλακή ανοιχτή στο μεσημεριανό κλείσιμο. Η μεταγωγή της συντρόφισσας Ρούπα στις φυλακές Ελαιώνα ήταν προφανώς η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα αιτήματα των κρατουμένων και στις κινητοποιήσεις. Δεν υπήρξε καμία απάντηση για το αίτημα της αποσυμφόρησης των φυλακών με νόμιμους τρόπους όπως έχει διατυπωθεί στα αιτήματα των κρατουμένων που είναι και το πιο βασικό μέτρο για να μην υπάρξει μαζική εξάπλωση της επιδημίας μέσα στις φυλακές.  

Είναι σίγουρο ότι μετά το οριστικό κόψιμο των επισκεπτηρίων, συγγενών και συνηγόρων, το επόμενο μέτρο του υπουργείου θα είναι ο εγκλεισμός των κρατουμένων στα κελιά και στους θαλάμους όλο το 24ωρο με το πρόσχημα της ‘’προστασίας’’ των κρατουμένων, αφού όμως ο ιός θα έχει περάσει μέσα στις φυλακές αν δεν έχει περάσει ήδη. Το μέτρο του 24ωρου εγκλεισμού είναι πέρα για πέρα φασιστικό, ούτε λύνει το πρόβλημα.

Είναι παράνομο και δεν προβλέπεται από κανένα νόμο ούτε και από τον σωφρονιστικό κώδικα και συμβαδίζει με τη γενικότερη αντιμετώπιση που υπάρχει στα σκαριά για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας κάτι που ισχύει ήδη στην Ευρώπη. Φασισμός στην κοινωνία, φασισμός και στις φυλακές!

Η Πόλα Ρούπα ήταν πάντα μπροστά στις κινητοποιήσεις και στις διεκδικήσεις στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Και φυσικά είναι ‘’κατανοητή’’ η αντίδραση του υπουργείου και της κυβέρνησης. Να ξέρουν πως δεν μας λυγίζει τίποτα και καμία κυβέρνηση δεξιά ή αριστερή.

Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα»

zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis