Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 06/03/2018

Οι αλληλέγγυοι της Πάτρας και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που όλους αυτούς τους μήνες είναι στο πλευρό των μεταναστών, επιμένουν για τα αίτια που προκάλεσαν τα επεισόδια στην παραλιακή ζώνη, μπροστά από το νέο λιμάνι.

Ο 14χρονος δεν τραυματίστηκε από μόνος του, αλλά από μαχαίρι λιμενικού. «Αυτό αναφέρουν όλες οι μαρτυρίες που είχαμε για τα γεγονότα, αλλά από και το ίδιο το παιδί» τονίζει ο Νίκος Παπαγεωργίου της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών.

Οι αλληλέγγυοι το πρωί της Τετάρτης θα προχωρήσουν σε μηνυτήρια αναφορά προσωπικά κατά του Κεντρικού Λιμενάρχη Δημήτρη Κυριακουλόπουλου, αλλά και όλων των λιμενικών που είχαν βάρδια κατά την διάρκεια των επεισοδίων.

[custom:google-ads]

Το όλο θέμα αναμένεται να πάρει διαστάσεις ακόμα μεγαλύτερες αφού θα υπάρξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση μετά από εντολή που έδωσε ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι αλληλέγγυοι, ο 14χρονος μαχαιρώθηκε και αυτό αποδεικνύεται από τα παπούτσια του που σχίστηκαν και τα οποία προσπάθησαν να πάρουν οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί που συνόδεψαν το μικρό παιδί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τους αλληλέγγυους, ο 14χρονος εκτός από το τραύμα στο πόδι φέρει και χτυπήματα από κλομπ στο άλλο πόδι και στο χέρι, τονίζοντας ότι αυτά δεν μπορεί να προήλθαν από μόνα τους.

Σημειώνουμε ότι το Λιμενικό και ο Κεντρικός Λιμενάρχης υποστηρίζει ότι ο μετανάστης τραυματίστηκε μόνος του όταν προσπάθησε να μπει στο φορτηγό και ότι το τραύμα στο χέρι προυπήρχε.

Τέλος, οι λιμενικοί και οι οδηγοί φορτηγών από την δική τους πλευρά, τονίζουν ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας δεν πάει άλλο και καλούν την πολιτεία να επέμβει.

Διαβάστε περισσότερα στο patrasevents.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis