Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 21/10/2020

Αναδημοσίευση από το indymedia.org

Ανέκαθεν οι καταλήψεις αποτελούσαν την ύψιστη άρνηση της ιδιοκτησίας καθώς και ένα μήνυμα προς το κράτος. Ένα μήνυμα πως δεν διαπραγματευόμαστε τις ιδέες μας αλλά τις διεκδικούμε και τις πραγματώνουμε. Παράλληλα, σημαντικό κομμάτι του ρόλου αποτελούν οι σχέσεις αλληλεγγύης που χτίζονται μέσα σε αυτές. Μέσα από αυτές οξύνεται ο διαρκής αγώνας των από τα κάτω ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Ως εκ τούτου, θεωρούμε απαραίτητη την ύπαρξη και την διαφύλαξη τους. Από την άλλη, το κράτος έχει κάνει ξεκάθαρο πως θα καταστείλει οτιδήποτε τεθεί αγκάθι στα σχέδια του. Όποιος μπαίνει εμπόδιο στην κανονικότητα του βρίσκεται απέναντι του. Από το σχολείο και τις σχολές μέχρι τους χώρους εργασίας το κράτος φροντίζει ώστε να νεκρώνει οποιαδήποτε επιθυμία. Κάπως έτσι οι ζωές μας αποτελούν έρμαια στα χέρια του.

Κατ’ επέκταση, τον τελευταίο χρόνο παρατηρούμε την λυσσαλέα επίθεση του απέναντι στους κατειλημμένους χώρους. Οι μαζικές εκκενώσεις έχουν σκοπό την εξόντωση κάθε μορφής αντίστασης. Ακολουθώντας πιστά το δόγμα “νόμος και τάξη”, το κράτος μέσα σε ένα χρόνο εκκένωσε δεκάδες καταλήψεις, στρατιωτικοποίησε τα Εξάρχεια, κατέστειλε μαζικές πορείες, στοχοποίησε μαθητικές καταλήψεις, πραγματοποίησε εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις, εισέβαλλε σε σπίτια συντρόφων. Αποκορύφωμα η στοχοποίηση, ο ξυλοδαρμός και η δολοφονία του Βασίλη Μάγγου.

Στο μεταξύ τα ΜΜΕ διαδραματίζουν το ρόλο της τέταρτης εξουσίας, συμπορεύονται με το κράτος με σκοπό να παραπλανήσουν τις συνειδήσεις. Ειδικότερα, χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος τους στις δολοφονίες Φύσσα, Λουκμάν, Γρηγορόπουλου, στο ξέπλυμα της χρυσής αυγής, στο κουκούλωμα πολιτικών σκανδάλων και στην απόκρυψη εργατικών δολοφονιών - “ατυχημάτων”.

Το κράτος λοιπόν κεντροβαρεί στο δόγμα “νόμος και τάξη”, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την υγειονομική κρίση που βιώνουμε. Η πανδημία που ζούμε έχει προκαλέσει ασφυξία στο ήδη κατακρεουργημένο από χρόνια μνημονίων σύστημα υγείας. Το κράτος χρησιμοποιεί την ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη ως αποδιοπομπαίο τράγο. Αντί λοιπόν να εξοπλιστεί γενναία το σύστημα υγείας, βλέπουμε να επενδύονται λεφτά στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, “μεγάλους περιπάτους”, νέα κέντρα κράτησης μεταναστών, μαχητική αεροσκάφη, προσλήψεις και εξοπλισμό μπάτσων. Ταυτόχρονα, κάνει τα γλυκά μάτια στο κεφάλαιο, ανοίγοντας τον τουρισμό και επιτρέποντας συνθήκες εργασίας με απαράδεκτο συγχρωτισμό σε επιχειρήσεις και εργοστάσια. Δεν έχουμε αυταπάτες. Σκοπός του κράτος δεν είναι η βελτίωση του συστήματος υγείας. Το κράτος δεν εξυπηρετεί εμάς.

Αποκριθήκαμε στο κάλεσμα του μήνα αλληλεγγύης στην εκκενωμένη κατάληψη Terra Incognita. Βγήκαμε στους δρόμους των γειτονιών μας και χτυπήσαμε τα προπύργια του καπιταλιστικού συστήματος. Επιλέξαμε 6 καταστήματα τραπεζών σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά:

1 στη Φιλολάου (Παγκράτι)

1 στη Μιχαλακοπούλου (Γουδί)

1 στη Λεωφόρο Δημοκρατίας (Κερατσίνι)

1 στη Μούσκου (Ζωγράφου)

2 στη Χρυσόστομου Σμύρνης και Αγίας Σοφίας (Βύρωνας)

Νιώθουμε κομμάτια ενός πολύμορφου κινήματος. Κατ’ επέκταση, όπως κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο δε θα μπορούσαμε να μείνουμε άπραγες στην ολομέτωπη επίθεση του κράτους. Αγωνιζόμενοι σε όλα τα κοινωνικά πεδία, σε χώρους εργασίας, στον δημόσιο χώρο, στα σχολεία και τις σχολές και στις γειτονίες, στεκόμαστε αλληλέγγυες σε όλα τα καταπιεσμένα κομμάτια αυτής της κοινωνίας. Επιλέγουμε την σύγκρουση με το κράτος και τους καταπιεστές που το αποτελούν.

Αν και πήραμε θέση στο κάλεσμα της Terra, θεωρούμε πως οφείλουμε να επιτιθόμαστε στο κράτος και τους μηχανισμούς του πάντα και παντού, χωρίς να παραμένουμε αμυνόμενοι στις επιθέσεις του. Οι καταλήψεις ήταν, είναι και θα είναι κέντρα αγώνα και νησίδες του άλλου κόσμου που οραματιζόμαστε.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Π.Γ. και σε όλους τους ομήρους του κράτους.

Αλληλεγγύη στην Terra Incognita και σε όλες τις καταλήψεις.

Από την Γερμανία μέχρι την Κρήτη, κατάληψη θα κάνουμε σε όλον τον πλανήτη.

ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΜΠΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΣΤΟΙ

Αναρχικές Κάμπιες

Υ.Γ. Εμείς καταστρέψαμε και το “ζαμπό-γκαζον" στην Ομόνοια

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis