Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 30/03/2015

“Το μοναδικό ερώτημα που γεννιέται είναι το πως και το γιατί ζεί κανείς

και το ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρο: ενάντια στα γουρούνια,

ως άνθρωπος για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας,

ως ένας επαναστάτης που αγωνίζεται,

που αγαπά παράφορα τη ζωή, περιφρονώντας το θάνατο.”

Χόλγκερ Μάινς

 

Από τις 2 Μαρτίου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων διεκδικώντας την κατάργηση του πλαισίου λειτουργίας των ειδικών φυλακών τύπου Γ, την απελευθέρωση για λόγους υγείας του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση των “αντιτρομοκρατικών” νόμων 187 και 187Α, την κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για πράξεις που τελέστηκαν με καλυμμένα χαρακτηριστικά (κουκουλονόμος) και την οριοθέτηση σε ζητήματα σχετικά με τη λήψη και τη χρήση του DNA από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει απεργία πείνας των φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων συγγενών τους. Αλληλέγγυοι στον αγώνα των πολιτικών κρατούμενων είναι και οι Τούρκοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές που προχωρούν σε κυλιόμενες απεργίες πείνας, καθώς και άλλοι αγωνιζόμενοι φυλακισμένοι σε διάφορες φυλακές της Ελλάδας που είτε προχωρούν σε απεργία πείνας είτε σε αποχή συσσιτίου.

Στο πλαίσιο των πολύμορφων δράσεων που εξελίσσονται όλες αυτές τις μέρες συνεισφέραμε στον αγώνα των κρατουμένων καίγοντας τα ξεμερώματα της 25ης Μαρτίου ένα συμβατικό όχημα της αστυνομίας στα Μελίσσια και σπάζοντας τα ξημερώματα τις 27ης Μαρτίου τα γραφεία της εταιρείας Space Hellas AE επί της οδού Μεσογείων.

Η Space Hellas ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και ασφάλειας επιχειρήσεων, είτε ιδιωτικών είτε του δημοσίου. Χαρακτηριστικά έργα που έχει αναλάβει είναι ο εκσυχρονισμός και η αναβάθμιση του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για τις ανάγκες της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου δικαιοσύνης, παρέχοντας παράλληλα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Επίσης η παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών ταυτοποίησης και αναγνώρισης πολιτών (δακτυλοσκοπική εξακρίβωση), μέσω συστημάτων πανελλαδικής εμβέλειας που θα χρησιμοποιούνται σε σημεία εισόδου/εξόδου διαβατηριακού ελέγχου, στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, στις κατά τόπους διευθύνσεις αλλοδαπών και της αστυνομίας. Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί για λογαριασμό του υπουργείου δημοσίας τάξης. Το κόστος για τα δυο παραπάνω έργα ξεπερνά τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Ο κατασταλτικός μηχανισμός, πέρα από μπάτσους, νομοθεσίες, φυλακές, είναι και ένα πεδίο κερδοφορίας για εταιρείες που αυξάνουν τα πλούτη τους από τη συντήρηση και την αναβάθμιση αυτού του συστήματος. Τα κέρδη από αυτή τη συνεργασία εκτείνονται και στο κοινωνικό πεδίο, καθώς κράτος και κεφάλαιο μέσω της καταστολής θωρακίζουν τη θέση τους αφενός απέναντι σε όσους με τους αγώνες τους την αμφισβητούν έμπρακτα και αφετέρου δημιουργώντας την εικόνα ενός παντοδύναμου εχθρού σε όσους ασφυκτιούν και θέλουν να δράσουν εναντίον του.

Η απεργία πείνας διεξάγεται σε μια περίοδο που στο δημόσιο διάλογο κυριαρχούν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη και η επικείμενη υπογραφή νέου μνημονίου. Ως κομμάτι της τάξης των καταπιεσμένων είμαστε βέβαιοι ότι δεν μπορούμε να εναποθέτουμε τις ζωές μας σε κανένα κυβερνητικό επιτελείο, είτε εγχώριο είτε διεθνές. Η οργάνωση της τάξης μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας αποτελεί πυξίδα για το ξεπέρσμα της κρίσης και την επαναστατική προοπτική. Τα αιτήματα της απεργίας πείνας των κρατουμένων και η δικαίωσή τους ανοίγουν δρόμους για τους αγώνες του αύριο.

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

athens.indymedia.org

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis