Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:47 | 27/04/2017

- Η ανακοίνωση του εβδομαδιαίου προγράμματος υπηρεσίας, δηλαδή κάθε Παρασκευή την 14:00 μ.μ. καθίσταται υποχρεωτική για όλες τις Υπηρεσίες ανεξαιρέτως βάσει της διάταξης του άρθρου 1 παρ. 7 του π.δ. 394/01 οπως τροποποιηθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 173/13 και έτσι κανένας Διοικητής και Διευθυντής οποιαδήποτε Υπηρεσίας δεν μπορεί να παραβιάζει τη νομοθεσία.

- Η ανάκληση εβδομαδιαίας ανάπαυσης - ρεπό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο, περιοριστικά και μόνο, κατόπιν Υπουργικής Απόφασης βάσει της διάταξης του άρθρου 2 του π.δ. 394/01 σε συνδυασμό με το άρθρο 12 του π.δ. 27/86. Κανένας δηλαδή αξιωματικός οποιουδήποτε βαθμού και θέσης δεν μπορεί να διατάξει ανάκληση ρεπό που νομιμα έχει χορηγηθεί και ανακοινωθεί και βέβαια όποιος δεν σέβεται το ρεπό του Αστυνομικού διαπράττει σοβαρά πειθαρχικά και ενδεχομένως και ποινικά αδικήματα. Το ρεπό αποτελεί υποχρέωση για όλους και η Πολιτεία οφείλει να το σέβεται σύμφωνα και με το εργατικό δίκαιο.

- Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ζητάμε από την ηγεσία την κατάργηση της λέξης "οποτεδήποτε" από την παράγραφο 7 του άρθρου 1 του π.δ. 394/01, η οποία ορίζει, κατά εντελώς αντιδεοντολογικό και αντιεργασιακό τρόπο, πως η Διοίκηση δύναται να μεταβάλει οποτεδήποτε την υπηρεσία που έχει ανακοινωθεί -όχι βέβαια το ρεπό- κατόπιν έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, τις οποίες όπως προκύπτει πολύ συχνά και καταχρηστικά αρκετοί αξιωματικοί τις επικαλούνται και στην ουσία ισοπεδώνουν την ιδιωτική-προσωπική-οικογενειακή ζωή των Αστυνομικών, διαλύοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό τους με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τον εργαζόμενο Αστυνομικό ως άνθρωπο. Αυτό πρέπει άμεσα να αλλάξει και οι διοικούντες να ενεργούν πιο άνθρωποκεντρικά.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ 
Ειδικός Γραμματέας ΠΟΑΣΥ 
Επικεφαλής Επιτροπής Χρόνου Εργασίας ΠΟΑΣΥ 
Μέλος ΕΚΑ

Φωτογραφία του χρήστη Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis