Aναδιάρθρωση Αστυνομικών Υπηρεσιών - Μερεμέτι αντί ολικής ανακαίνισης

Aναδιάρθρωση Αστυνομικών Υπηρεσιών - Μερεμέτι αντί ολικής ανακαίνισης
ΚΑΙ ΣΤΑ "ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ" ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΤΥΧΕΙΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ
Aναδιάρθρωση Αστυνομικών Υπηρεσιών - Μερεμέτι αντί ολικής ανακαίνισης

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής:

 

Η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή κατάθεσης προς διαβούλευση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που αφορούσε την αναδιάταξη και αναδιοργάνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, προέτρεψε την Πολιτική και Φυσική ηγεσία να προχωρήσει σε μία δομική μεταρρύθμιση στον εν πολλοίς γερασμένο και γραφειοκρατικό οργανισμό της Αστυνομίας.

          Στόχος αυτής της μεταρρύθμισης όφειλε να είναι η εξοικονόμηση ανθρωπίνων και υλικών πόρων στην κατεύθυνση συγχώνευσης αστυνομικών υπηρεσιών, κυρίως Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας (πολλά από τα οποία βρίσκονται σε μεταξύ των απόσταση 1-2 χιλιομέτρων) και ορθολογικής κατανομής του ανθρωπίνου δυναμικού σε μάχιμες και κατά τεκμήριο «δύσκολες» υπηρεσίες ( Α.Τ., Τ.Α., κτλ.), οι οποίες είναι υποστελεχωμένες και δεν μπορούν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις τους, που είναι η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας.

          Αντ’ αυτού είχαμε μία αναδιάταξη - αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, που με δυσκολία χαρακτηρίζεται «μερεμέτι», όταν το οικοδόμημα χρειάζεται ολικής ανακαίνισης. Επιπλέον και στα «μερεμέτια» υπήρξαν ατυχείς χειρισμοί με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Δ/νση Άμεσης Δράσης, όπου η νέα οργανωτική δομή στην Υποδ/νση Άμεσης Επέμβασης των περιπολικών, δημιουργεί δυσλειτουργίες και περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες, με τουλάχιστον αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Είναι σαφές ότι η Πολιτική Ηγεσία υπαναχώρησε και δεν συγκρούστηκε με τις εστίες των χρόνιων παθογενειών και πελατειακών λογικών που ταλαιπωρούν τον οργανισμό της Αστυνομίας, υπολογίζοντας προφανώς το κακώς νοούμενο πολιτικό κόστος και τυχόν δυσαρέσκειες που θα προκαλούνταν σε παράγοντες που θα έχαναν την βόλεψή τους εντός και εκτός Σώματος.

Αφήνοντας όμως την κατάσταση κατ‘ ουσίαν απαράλλαχτη, αφ’ ενός μεν οι προσφερόμενες υπηρεσίες στον πολίτη δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, αφ’ ετέρου δε, καταπονούνται υπέρμετρα οι συνάδελφοι των μάχιμων υπηρεσιών, κυρίως Α.Τ. και Τ.Α., που είναι υποστελεχωμένες, εργαζόμενοι πολλές φορές πέραν των ωραρίων τους και χωρίς ημερήσια ανάπαυση.

Η Ένωσή μας συναισθανόμενη πλήρως την κρισιμότητα των περιστάσεων, υποστηρίζει σθεναρά μία δομική μεταρρύθμιση, που θα έχει ως στόχο όσο το δυνατόν περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο, προσανατολισμένους στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας που απασχολεί την καθημερινότητα του πολίτη (κλοπές, διαρρήξεις,  εισβολές σε σπίτια, ληστείες κτλ.) και τον κάνει να νιώθει ανασφαλής ακόμα και μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Και αυτό για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται να «σπάσουν πολλά αυγά» και να δυσαρεστηθούν πολλοί εντός και εκτός Σώματος. Σε μία τέτοια προσπάθεια εμείς θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες χωρίς λαϊκισμούς και «χαϊδέματα αυτιών» συναδέλφων.

 

 

 

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.

 

 

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Βασίλειος ΒΡΑΝΤΖΑΣ

 

 

Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ