Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 24/07/2016

Αναδημοσίευση από το athens.indymedia.org

Την Τρίτη 17 Ιουλίου, τα τσακάλια της ΕΛΑΣ εισβάλλουν στα σπίτια τριών συντρόφων της συλλογικότητας Ρουβίκωνας, μετά από "ανώνυμο τηλεφώνημα" που πληροφορούσε για την ύπαρξη όπλων στα εν λόγω σπίτια. Οι έρευνες αποβαίνουν άκαρπες και καμία κατηγορία δεν αποδίδεται στους συντρόφους.  


Η τακτική των ανώνυμων τηλεφωνημάτων δεν είναι η πρώτη φορά που επιστρατεύεται από την ΕΛΑΣ, απέναντι σε αγωνιστές που επιλέγουν να εκτεθούν με τη δημόσια πολιτική τους δράση. Αν μη τι άλλο, κινήσεις σαν αυτές τιμούν τον ρόλο της ΕΛΑΣ, όχι μόνο ως ιστορικό μηχανισμό καταστολής των λαϊκών αγώνων, αλλά και ως θεσμικό βραχίονα της μαφίας και του παρακράτους. Η εισβολή στα σπίτια των συντρόφων του Ρουβίκωνα, είναι συνέχεια των κινήσεων δημιουργίας εντυπώσεων, που ξεκίνησε με την πρόσφατη "εκκαθαριστική" επιχείρηση στα Εξάρχεια, όπου οι μαφιόζοι της ΕΛΑΣ επισκέφθηκαν τους φίλους τους, για να ανασυγκροτήσουν από κοινού τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην περιοχή. 


Η εισβολή στα σπίτια των συντρόφων, αποσκοπεί καθαρά στην στοχοποίησή τους και στρώνει το έδαφος για περαιτέρω διώξεις. Κινήσεις σαν αυτές όμως δεν μας τρομοκρατούν και σίγουρα δεν σταματάνε τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια στο κεφάλαιο και το παρακράτος. 



Αλληλεγγύη στους συντρόφους της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ



ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis