Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:48 | 18/08/2020

Μπορεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να διαθέτουν στους αστυνομικούς όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα (μάσκες – γάντια – αντισηπτικά) και καθημερινά να φθάνουν επικαιροποιημένες διαταγές για το πρωτόκολλο ενεργειών στους ελέγχους για παραβάσεις που αφορούν στον Covid-19 αλλά και σε άλλα περιστατικά, ωστόσο κρούσματα ένστολων που κόλλησαν τον κορωνοιό διαπιστώνονται καθημερινά.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, περισσότερα από 20 κρούσματα διαπιστώθηκαν σε όλη τη χώρα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο. 

Μέσα σε 48 ώρες, διαπιστώθηκες ότι 9 αστυνομικοί έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 με αποτέλεσμα να επικρατεί αναστάτωση στους κόλπους των αστυνομικών που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη, με τους συνδικαλιστές να ζητούν την αύξηση των τεστ ανίχνευσης για τον SARS-CoV-2.

Ειδικότερα, στο Τμήμα Τροχαίας Θέρμης αστυνομικός, επιβεβαιώθηκε πως νοσεί από Covid-19.
 
Μια υπηρεσία, η οποία στεγάζεται στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, δίπλα από τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Θεσσαλονίκης και την Υποδιεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Β. Ελλάδος, σε ένα σχετικά μικρό κτίριο, που λειτουργούν βέβαια μόνο υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, με δεκάδες υπηρετούντες αστυνομικούς.

Επίσης, άλλος ένας αστυνομικός από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ένας συνάδελφος του από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, που όμως έλλειπε σε θερινή άδεια και δεν ήρθε σε επαφή με την υπηρεσία του, ένας ένστολος από το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας - Τριανδρίας, το οποίο συνεργάζεται και με το Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας - Τριανδρίας και με το Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων, όπου μεταβαίνουν καθημερινά πολλοί πολίτες εκτός των αστυνομικών.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ακόμη δύο αστυνομικοί από διμοιρίες των ΥΑΤ που εδρεύουν στην οδό Κατσιμίδη και εκτελούσαν κανονικά βάρδιες με άλλους συνάδελφους τους με αποτέλεσμα όπως λένε συνδικαλιστές, να έχουν «παροπλιστεί» σχεδόν 3 διμοιρίες επειδή έκαναν τα τεστ οι υπόλοιποι.

Μια γυναίκα αξιωματικός από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος που βρίσκεται σε κτήριο όπου στεγάζονται και οι ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης, άλλος ένας αστυνομικός από υπηρεσία Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει άδεια ανατροφής τέκνου και δεν σχετίζεται με υπηρεσία, ενώ βρέθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και ένας ακόμα αστυνομικός θετικός στον κορωνοιό.

Την ίδια ώρα, δόθηκε εντολή, στην είσοδο του αστυνομικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, που υπηρετούν εκεί με οργανική θέση συνολικά πάνω από 1.500 αστυνομικοί να γίνεται υποχρεωτικά θερμομέτρηση σε αστυνομικούς και σε πολίτες που εισέρχονται στο κτήριo.

Οι συνδικαλιστές ζητούν την αύξηση των τεστ ανίχνευσης για τον SARS-CoV-2.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: thermisnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis