Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 02/04/2018

Σε συνέχεια των επισκέψεων της Ομοσπονδίας μας σε υπηρεσίες αυξημένων μεταναστευτικών ροών, αντιπροσωπεία μας επισκέφθηκε τη Λέσβο :

Αντιπροσωπεία της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. την 28/29 Μαρτίου επισκέφθηκε τη Λέσβο και ενημερώθηκε από συναδέλφους αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες για τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Τα ζητήματα που επισημάναμε και συζητήσαμε κατά την συνάντηση, με τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου κ. Μπριλακη Δημήτριο και τον διοικητή του Α.Τ Μυτιλήνης Παπάζογλου Κωνσταντίνο αφορούσαν - πρωτίστως και σε κάθε περίπτωση - την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων που εργάζονται  στις δομές που υπάρχουν εκεί αλλά  και σε εποχούμενες περιπολίες. Προτείναμε λύσεις σε επιμέρους καθημερινά προβλήματα που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων αλλά και καθιστούν αυτές τις συνθήκες ασφαλέστερες.  Κατά την επίσκεψη στην Μόρια και σε συνάντηση με το Υποδιοικητή Υ/Α κ. Μαρινακη Ιωάννη καταστήσαμε σαφές πως η κατάσταση όπως διαμορφώνεται, απαιτεί περαιτέρω ενίσχυση σε προσωπικό. Είναι πλέον επιβεβλημένη η αποσυμφόρηση των δομών στο νησί καθώς οι ροές καθημερινά αυξάνονται. Η διαχείριση τους  πραγματοποιείται με ιδιαίτερη δυσκολία χωρίς κανείς να μπορεί να εκτιμήσει τις απρόσμενες καταστάσεις.  

Ενισχύσαμε την άποψη, πως χρειάζεται περεταίρω ενίσχυση σε προσωπικό για την διαχείριση τον μεταναστευτικών ροών, αλλά κυρίως στο ΚΥΤ της Μοριας λόγο του μεγάλου όγκου μεταναστών που δέχεται καθημερινά. Είναι προφανές, πως οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό στην περιοχή δεν αποτελούν πλέον μια έκτακτη ανάγκη. Ήδη πραγματοποιούνται εκατοντάδες αποσπάσεις αστυνομικών και πρώην σ/φ κάθε μήνα στην περιοχή με αποτέλεσμα ο αριθμός αυτός να λείπει από τις οργανικές τους. Απαιτούνται νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων για να καλυφθούν επιτέλους οι μόνιμες ανάγκες στο νησί. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων   κατέστησε σαφές ότι θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση και στο τέλος θα φέρει προ των ευθυνών της την Ηγεσία,  για να δοθεί η πρέπουσα προσοχή σε όλα αυτά τα θέματα.

footeer

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis