Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 16/05/2016

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia

Προφανώς δεν έχουμε ούτε τον χρόνο ούτε την διάθεση, αλλά δεν υπάρχει και η πολιτική αναγκαιότητα να απαντάμε κάθε φορά που εμφανίζεται ένα λιβελογράφημα στα ΜΜΕ και αφορά τον Ρουβίκωνα ή ατομικά κάποιους από εμάς που ανήκουμε στην συλλογικότητα.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ομάδα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έχει απαντήσει σε εκατοντάδες λασπολογίες, συκοφαντίες και στοχοποιήσεις που έχει δεχτεί.

Όπως επίσης και κάποιοι από εμάς προσωπικά, που κατά καιρούς έχουμε την ''τιμητική μας'' σε κάποιο τηλεοπτικό ρεπορτάζ ή φυλλάδα ή blog.

Οι απαντήσεις στις σεναριολογίες και στις μεθοδευμένες διαρροές των media είναι πολλές φορές παγίδα και κίνδυνος αυταναφορικότητας.

Μια κινούμενη άμμος. Όσο κινείσαι βουλιάζεις.

Για όλα τα προαναφερθέντα, έχω επιλέξει να μην ασχολούμαι κάθε φορά που ''τυχαίνει'' να φωτογραφίζομαι σε κάποιο δημοσίευμα.

Το ''ρεπορτάζ'' του Γ.Σουλιώτη στην Κυριακάτικη Καθημερινή όμως,(http://www.kathimerini.gr//859855/article/epikairothta/ellada/kryfto-meta3y-royvikwna-kai-elas) και ειδικά κάποια σημεία του, επιβάλλουν μια απάντηση. Ούτε λίγο ούτε πολύ, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πρώην στέλεχος του Υπ. Δημοσίας Τάξης αποκάλυψε ότι, στα τέλη του '13, υπάλληλοι της Γ' διεύθυνσης αντικατασκοπείας της ΕΥΠ, μέσα από παρακολουθήσεις που έκαναν σε εμένα, άντλησαν πληροφορίες για κινήσεις δικές μου και συντρόφων μου.

Με αυτόν τον τρόπο, η αστυνομία ''προσήγαγε 50 αναρχικούς πριν κάνουν παρέμβαση έξω από το σπίτι του τότε πρωθυπουργού Σαμαρά”, αλλά και είχαν προκύψει πληροφορίες για ''σχέδια καταδρομικής επίθεσης στο σπίτι του πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τραα''.

Επίσης από τις παρακολουθήσεις εκείνη την περίοδο, σε εμένα, η ΕΥΠ ''γνώριζε και απέστειλε απόρρητο σήμα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για το ποιοι ήταν στην επίθεση στα γραφεία της Εισπρακτικής εταιρείας του Σιούφα στον Ταύρο."

 

1ον) Αφού ρε εξυπνοπούλια η ΕΥΠ με παρακολουθούσε (καθότι κυκλοφορούσα σαν ενα ακέφαλο κοτόπουλο με άγνοια κινδύνου) και ήξερε ότι θα γίνει επίθεση στον Σιούφα,γιατί δεν ειδοποιήσε νωρίτερα την Κρατική, αλλά άφησε τα γραφεία να γίνουν λαμπόγυαλο και οι σύντροφοι να φύγουν ανενόχλητοι?

 

2ον) Γιατί οι 50 σύντροφοι (που τελικά προσαχθήκαμε) φτάσαμε σχεδόν έξω από το σπίτι του τότε πρωθυπουργού Σαμαρά, διανύοντας πεζοί μια μεγάλη απόσταση, και δεν έγιναν οι προσαγωγές από το (αρκετά μακρινό) σήμειο αφετηρίας μας ?

Η προσπάθεια των αστυνομικών ρεπόρτερ και των ''πηγών τους'' δια μέσου της αποδόμησής μας (ως προσεγγίσιμοι στόχοι από τις αρχές) να φανεί ότι η αστυνομία κάνει ''σεφτέ'' και περιορίζει τις κινήσεις του κινήματος δεν πείθει κανέναν.

Ειδικά όταν σε όλο το υπόλοιπο ρεπορτάζ με αυτά που ο ίδιος ο συντάκτης αναφέρει φαίνεται ότι στο ''κρυφτό Ρουβίκωνα και ΕΛ.ΑΣ'' το ''φτου και βγαίνω'' της ΕΛ.ΑΣ δεν αγχώνει κανένα.

 

Γιώργος Καλαϊτζίδης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis