Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 08/03/2017

Ο χώρος της υγείας είναι αφιλόξενος και εχθρικός ακόμη και απέναντι στα παιδιά και τους εφήβους που πάσχουν και αναγκάζονται να ζήσουν μια μικρή Οδύσσεια μέχρι να βρουν ένα κρεβάτι στο οποίο να εναποθέσουν την πάσχουσα πλευρά τους, είτε αυτή είναι σωματική είτε ψυχική. Αυτό το έζησε για τα καλά ένας ανήλικος ο οποίος βρέθηκε να μεταφέρεται από το Καρανδάνειο των Πατρών στο Αγλαϊα Κυριακού σε αναζήτηση ενός κρεβατιού.

Όπως πληφοφορείται το tempo24.gr  ξεκιίησαν χθες το απόγευμα  όταν το παιδί παρουσίασε έντονη ψυχική διέγερση με τάσεις αυτοκτονίας και επιθετικότητα και κλήθηκε να παρέμβει ο Εισαγγελέας προκειμένου να μεταφερθεί συνοδεία αστυνομικών για νοσηλεία.

Στην αρχή μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών στο Καραμανδάνειο όπου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Αθήνα στο Αγλαϊα Κυριακού. Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο και συνοδεία αστυνομικών και από τότε μέχρι και τώρα περαμένει λύση στο θέμα της νοσηλείας του.

Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε οι συνοδοί αστυνομικοί αναγκάστηκαν για αυτό το λόγο να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο  στην Αθήνα και σήμερα ζήτησαν να πάνε άλλοι  συνάδελφοί τους να τους αλλάξουν, καθώς αν το παιδί δεν νοσηλευτεί δεν μπορούν να αναχωρήσουν.

Η συνοδεία ατόμων με ψυχική νόσο είναι για τους αστυνομικούς και τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ μια πολύ επίπονη ιστορία καθώς πέρα από το ανθρώπινο σκέλος και τη συγκινησιακή φόρτιση που αυτό συνεπάγεται έχουν να αντιμετωπίσουν και την επικινδυνότητα του χεισρισμού ενός ατόμου εκτός εαυτού σε συνθήκες μεταφοράς του χιλιόμετρα μακριά. Όταν αυτη η κατάσταση μάλιστα παρατείνεται τα προβλήματα που ανακύπτουν είναι πολλά.

Όσο για τον αριθμό των διακομιδών ψυχικά ασθενών συνοδεία αστυνομικών; Αυτά είναι σχεδόν καθημερινή ρουτίνα και όσο περνάει ο καιρός συνεχώς αυξάνονται.

Ιστορίες τρέλας στην Ελλάδα της απόγνωσης.

tempo24.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis