Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 07/02/2016

Η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής είναι η υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) με την μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά και κοινωνική αλληλεγγύη προς τον Έλληνα πολίτη. Καθημερινά οι αστυνομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην μάχη κατά του εγκλήματος και είναι έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του πολίτη. Έχοντας τις παραπάνω σκέψεις στο μυαλό μας αποφασίσαμε να επισκεφθούμε την Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής και να ζήσουμε εκ του σύνεγγυς την καθημερινή δράση και την προσφορά αυτών των αστυνομικών προς τον συμπολίτη μας.

 

Βρεθήκαμε αρκετές ώρες με τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και σας παρουσιάζουμε το παρακάτω βίντεο που καταγράφει ένα μικρό δείγμα της καθημερινότητας των αστυνομικών. 

Ανακεφαλαιώνοντας, η επίσκεψη μας και η παρουσίαση της Διεύθυνση Άμεσης Δράσης μας γέμισε με περηφάνια για το έργο αυτών των αστυνομικών που καθημερινά μοχθούν για την προστασία του Έλληνα πολίτη. Είμαστε σίγουροι, πως ακόμα και με τα υπάρχοντα μέσα το έγκλημα μπορεί να παταχθεί άμεσα ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να νιώθει ασφαλής. Το θέμα όμως είναι καθαρά πολιτικό και εξαρτάται από τις πολιτικές αποφάσεις της εκάστοτε ηγεσίας του Σώματος. Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από επικοινωνιακού τύπου προσεγγίσεις για το ζήτημα της αστυνόμευσης αλλά ζητά άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα προτού είναι αργά. Η φράση του Διευθυντή της Άμεσης Δράσης είναι η καταλληλότερη για να κλείσουμε το αφιέρωμα μας: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ, 24ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ, ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ».

 

Ο γράφων ευχαριστεί τον Ταξίαρχο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής κύριο Βασίλειο Τσίγκο, τον Αστυνόμο Α’ προϊστάμενο του κέντρου επιχειρήσεων και τμηματάρχη της Ομάδας «Ζ» κύριο Αθανασάτο Πέτρο, τον προϊστάμενο περιπολικών της Β’ αλλαγής Αστυνόμο Β’ κύριο Χρήστο Καλογερόπουλο, όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν καθώς και το γραφείο τύπου Αττικής για την άριστη συνεργασία.

 

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει εκτενής παρουσίαση της υπηρεσίας με πληροφορίες για την εκπαίδευση, την αποστολή, την υλικοτεχνική υποδομή, το ιστορικό κτλ

 

 

http://defencenews.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis