Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:28 | 25/09/2019

Με σκυλιά θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα οι πεζές περιπολίες αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει το ερχόμενο Σάββατο και άμεσα θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου, αφού τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά βρίσκονται ήδη στη διάθεση της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με το διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Χρήστο Μπουλούμπαση, η αστυνομία ήδη σχεδιάζει δράσεις για την πάταξη της εγκληματικότητας σε ολόκληρη την πόλη, ενώ στο πλαίσιο αυτό θα εφαρμοστούν νέα μέτρα και δράσεις. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι τα περιπολικά που διαθέτει η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες, αν και ο αριθμός τους δεν είναι ο προσδοκώμενος. 

Ο κ. Μπουλούμπασης ανέφερε ακόμα ότι σήμερα δεν υπάρχουν περιοχές της Θεσσαλονίκης, οι οποίες να βρίσκονται στο «κόκκινο», σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα και τόνισε ότι στο δρόμο βρίσκονται πάρα πολλοί αστυνομικοί.

Συνάντηση με τους δημάρχους

Με πρωτοβουλία της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας ο κ. Μπουλούμπασης συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης 14 δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ακούσει και να καταγράψει τα προβλήματα εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή.

Οι δήμαρχοι του ανέφεραν ότι η εγκληματικότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, αφού υπάρχει τεράστια υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων και έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ολόκληρη τη δυτική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκη, στην οποία κατοικούν περίπου 400.000 άνθρωποι, εξυπηρετεί μόλις ένα περιπολικό, ενώ ελάχιστες και ανεπαρκείς είναι και οι πεζές περιπολίες. Το αποτέλεσμα είναι κατά τους δημάρχους, οι κακοποιοί να έχουν αποθρασυνθεί και να γίνεται διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορα ακόμα και κεντρικά σημεία.

Όπως υποστήριξαν ακόμα οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθημερινά είναι τα κρούσματα ένοπλων ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, ενώ πλέον σε μάστιγα για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη έχει εξελιχθεί η κλοπή μετάλλων από μετασχηματιστές της ΔΕΗ, υπονόμους, ακόμα και από αλεξικέραυνα που βρίσκονται σε σχολεία. Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουν οι ζωές μαθητών μετά από καταιγίδες, να κόβεται το νερό σε κατοικίες, αλλά και να καταστρέφονται οι παραγωγοί, αφού δεν μπορούν να αρδεύσουν τα χωράφια τους.

[custom:google-ads]

Δήμαρχοι περιφερειακών δήμων υποστήριξαν ακόμα ότι στην αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας στις περιοχές τους συνέβαλε και η μεγάλη συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών στα αρκετά κέντρα υποδοχής που λειτουργούν στο νομό Θεσσαλονίκης. «Δυστυχώς, πολλοί αστυνομικοί με ρουσφέτια έφυγαν από τα αστυνομικά τμήματα και μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες. Το αποτέλεσμα είναι τα αστυνομικά τμήματα σήμερα να είναι υποστελεχωμένα και ανεπαρκείς οι πεζές περιπολίες. Σε ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλονίκη υπάρχει μόνο ένα περιπολικό. Φθάσαμε στο σημείο να σκεφτόμαστε να αγοράσουμε οι ίδιοι περιπολικό για την αστυνομία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Ρωμανός Κοντογιάννης

Πηγή:  ethnos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis