Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:21 | 31/12/2019

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες πραγματοποίησαν νέες δοκιμές με τα ολοκαίνουργια αμφίβια οχήματα του σώματος, τα ACV (Amphibious Combat Vehicle), και οι λήψεις είναι εντυπωσιακές.

Σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο ειδήσεων, οι Αμερικανοί πεζοναύτες στον κλάδο των αμφίβιων οχημάτων, διεξήγαγαν δοκιμές διαμετακόμισης σε χαμηλό φωτισμό για το νέο Αμφίβιο Combat Vehicle (ACV) καθώς και επιχειρήσεις υποστήριξης των τακτικών θαλάσσιων συστημάτων.

Η άσκηση σχεδιάστηκε για να αξιολογήσει και να εξακριβώσει πόσο καλά οι πεζοναύτες μπορούν να χειριστούν τα οχήματα σε νυχτερινές επιχειρήσεις.

αμφίβια οχήματα ACV

Η κατασκευάστρια εταιρεία BAE Systems ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι έχει λάβει σύμβαση ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων από το Αμερικανικό Ναυτιλιακό Σώμα για επιπλέον αμφίβια πολεμικά οχήματα (ACV).

Οι Αμερικανοί Πεζοναύτες αναμένεται να παραλάβουν περισσότερα νέα αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα, προς αντικατάσταση των παλαιών AAV7. Τα νέα οχήματα θα είναι δύο διαμορφώσεων, ένα τροχοφόρο και ένα ερπυστριοφόρο, διευρύνοντας το επιχειρησιακό πλάνο του στρατού των ΗΠΑ.

Τα υπό απόσυρση και αντικατάσταση AAV7, οχήματα 29 τόνων, μπορούν να μεταφέρουν 24 άτομα (πλήρωμα και πεζοναύτες), από το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων, σε μέγιστη απόσταση 30-35 χιλιομέτρων, στην εχθρική ακτή και από εκεί στην ενδοχώρα, ανάλογα με την επιχείρηση. Ωστόσο, τα AAV7 διαθέτουν ελαφρά θωράκιση, για τα σημερινά δεδομένα και παρά τις βελτιώσεις. Το πρόβλημα είναι γνωστό από τη δεκαετία του 1990 και υπήρχε το πρόγραμμα EFV (Expeditionary Fighting Vehicle) αντικατάστασης των AAV7, το οποίο όμως ακυρώθηκε το 2012, λόγω κόστους και επιδόσεων.

Το Ναυτικό Σώμα άρχισε να δέχεται την παράδοση των ACV νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι.

 

 onalert.gr με πληροφορίες από: Defence Blog

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis