Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Το άγνωστο κόλπο στο iPhone για να μην πέφτει γρήγορα η μπαταρία
19:00 | 21/11/2023

Αν για κάτι δεν φημίζονται ιδιαίτερα τα iPhone είναι η διάρκεια της μπαταρίας τους. Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό κόλπο που βοηθάει τα ποσοστά της μπαταρίας να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται. 

Το κόλπο για να έχεις πάντα μπαταρία 

Διαβάστε επίσης

Πολλοί χρήστες αναφέρουν πως το τελευταίο update, IOS 17.1.1, μειώνει τη μπαταρία της συσκευής γρηγορότερα. Ωστόσο, ένας χρήστης στο TikTok είπε πως η λύση βρίκσεται στις ρυθμίσεις του iPhone και ονομάζεται «Reduce White Point». 

Μόλις το βρείτε θα πρέπει να προσαρμόσετε τη ρύθμιση ώστε να γίνει η οθόνη πιο σκοτεινή σε σημείο που παραμένει ορατή, ανάλογα τη συσκευή. Έτσι τα πιο έντονα χρώματα της οθόνης θα ελαττώνονται χωρίς να γίνεται παρατεταμένη χρήση της μπαταρίας με αποτέλεσμα να κρατάει περισσότερο.

Βοηθάει και στην υγεία των ματιών

Αυτή η ρύθμιση βοηθάει ακόμα και στην υγεία των ματιών πέρα από την υγεία της μπαταρίας, καθώς σύμφωνα με τη Daily Mail, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα μελατονίνης συνήθως αρχίζουν να αυξάνονται περίπου στις 21:00, με αύξηση κατά τη διάρκεια της νύχτας και κορύφωση τις πρώτες πρωινές ώρες.

Έτσι, μέχρι τις 21:30 ο εγκέφαλος προετοιμάζεται για ύπνο λόγω της μελατονίνης, με τα πολύ έντονα φώτα, όπως αυτά της οθόνης ενός smartphone μπορούν να διαταράξουν αυτήν τη διαδικασία.

Το Reduce White Point δεν είναι το ίδιο με τη ρύθμιση της φωτεινότητας στην αρχική οθόνη του iPhone σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τροποποιήσετε και τα δύο για να βρείτε το σωστό σημείο που μεγιστοποιεί την ορατότητα του τηλεφώνου σας και την ισχύ της μπαταρίας που απορροφάται φωτίζοντας την οθόνη σας. 

www.reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis