Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:00 | 01/12/2014
 
Η 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Σύμφωνα με το αρμόδιο τμήμα των Ηνωμένων Εθνών, το UNAIDS, το στρατιωτικό προσωπικό είναι μα ομάδα πληθυσμού ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου και του ιού HIV. Σε καιρό ειρήνης, τα ποσοστά μόλυνσης μεταξύ των ένστολων είναι δυο με πέντε φορές υψηλότερα από τον άμαχο πληθυσμό. Σε περίοδο πολεμικών συγκρούσεων, η διαφορά εκτινάσσεται σε ιδιαίτερα ανησυχητικά ποσοστά. Είναι 50 φορές υψηλότερη, ή και περισσότερο!

Διαβάστε την επίσημη έκθεση του UNAIDS για τα ποσοστά HIV/AIDS στον στρατό. (Έκθεση 8 σελίδων, στα αγγλικά)

Οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, έχουν δημιουργήσει ένα στρατιωτικό ερευνητικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση του ιού HIV, το US MilitaryHIV Research Program (MHRP). 

Στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας για την καταπολέμηση του ιού, το MHRP, επισημαίνει ότι η μεγαλύτερη ελπίδα για την εξάλειψη του ιού είναι η παραγωγή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου για τον HIV.

“To HIV προκαλεί σύγχυση σε ερευνητές και ανοσολόγους εδώ και σχεδόν 30 χρόνια. Είναι μια από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις ιών που έχουμε ποτέ απαντήσει, αλλά γνωρίζουμε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε τον πληθυσμό από τον ιό HIV με ένα εμβόλιο κατά του ιού”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Μάικλ, διευθυντής του προγράμματος MHRP των ΗΠΑ. Συμπληρώνοντας: “Οι κλινικές δοκιμές αποτελεσματικότητας είναι μονόδρομος στον καθορισμό αν ένα νέο εμβόλιο είναι ή όχι αποτελεσματικό ”.

Παρά τις προόδους που έχουν σημειωθεί στην πρόληψη και θεραπεία του HIV, πάνω από 35 εκατ. άνθρωποι ζουν σήμερα με τον ιό HIV / AIDSσε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Με τις συντονισμένες στρατηγικές πρόληψης και θεραπείας είναι δυνατόν να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του HIV, αλλά η καλύτερη ελπίδα για την εξάλειψη του ιού είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του HIV. 

Σε 30 χρόνια μόνο τέσσερα εμβόλια σε πειραματικό στάδιο έχουν δοκιμαστεί σε κλινικές μελέτες. Μέχρι σήμερα, ο στρατός των ΗΠΑ έχει πραγματοποιήσει μια δοκιμή που η αποτελεσματικότητά της κρίθηκε μέτρια, καθώς απέτρεψε νέες μολύνσεις HIV σε ποσοστό μόλις 31,2%. Η δοκιμή του RV144, γνωστού και ως Thai Study, τεκμηρίωσε τη δυνατότητα πρόληψης του ιού. Σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και ερευνητές ανά τον κόσμο συνεργάζονται στενά στην αξιοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων του RV144. 

"Τα δεδομένα από τις μελέτες αυτές, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματά τους, έχουν μνημειώδη επίπτωση στον τομέα των εμβολίων κατά του HIV και δημιουργούν το υπόβαθρο για νέες στρατηγικές. Είναι μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία, αλλά τελικά, αυτός είναι ο τρόπος για να βρούμε το εμβόλιο κατά του HIV. " δήλωσε ο Μάικλ.

Μετάφραση-Επιμέλεια: OnAlert
Πηγές: UNAIDS, MHRP
Φωτογραφία: MHRP

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis