Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:29 | 04/12/2023

Επιμέλεια: ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΣ Παναγιώτης, ΦΟΥΚΑΣ Θεόδωρος, ΒΛΑΧΟΣ Αντώνιος, ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ Χρήστος, ΔΟΥΜΟΥΣΙΑΡΗΣ Πέτρος, ΖΑΧΑΡΗΣ Βασίλειος, ΖΑΧΟΣ Στυλιανός, ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ Αριστείδης, ΜΙΧΑΛΑΚΑΣ Παναγιώτης, ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ Βασίλειος, ΠΑΛΛΗ Μαρία, ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ Βασίλειος, ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Αλέξανδρος, ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ Περικλής, ΡΑΪΖΗΣ Όμηρος, ΣΑΜΙΩΤΗΣ Αναστάσιος, ΣΚΕΝΔΕΡΗΣ Μιλτιάδης

Αμεσοδρασίτικα Νέα

  • Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Αττικής, πρωταγωνίστησαν με την προσφορά τους στους πυρόπληκτους και πλημμυροπαθείς, στα καταστροφικά γεγονότα που συγκλόνισαν την χώρα.
  • Για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε, πως το φιλότιμο, το θάρρος και η αλληλεγγύη, περισσεύει στους υπηρετούντες στην Υπηρεσία μας

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ Αθηνών και Δυτικής Αττικής μεταφέρθηκαν στην Ρόδο με C-130 ,ενώ το πύρινο μέτωπο ήταν σε πλήρη εξέλιξη και έκαιγε μεγάλο μέρος του νησιού. Ενήργησαν με αυτοθυσία απεγκλωβισμούς ατόμων, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν καούν οι οικίες τους. Ο απολογισμός ήταν 2 τραυματίες Αστυνομικοί από πτώση σύρματος της ΔΕΗ επάνω τους ενώ διέρχονταν με την μο/τα. Πολλοί δε, παρουσίασαν σημάδια θερμοπληξίας.

  • Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά στην Υπηρεσία μας από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά μέσα παγκοσμίως.
  • Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας The Guardian φαίνονται 2 Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αθηνών να ενισχύουν την Π.Υ. στην κατάσβεση πυρκαγιάς.
  • Πλήρωμα της 4ης αλλαγής της Α Υποδιεύθυνσης, απεγκλώβισε ηλικιωμένη από οικία στην περιοχή του Μενιδίου και την μετέφερε σε ασφαλές μέρος, ενώ οι φλόγες ήταν σε απόσταση αναπνοής από την οικία. Η ηλικιωμένη ευχαρίστησε δημόσια τους συναδέλφους, γιατί με το θάρρος τους, έσωσαν την ζωή της.
  • Μεγάλη η συμβολή του τηλεφωνικού κέντρου της Άμεσης Δράσης Αττικής, στον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούσαν στις πλημμύρες της Θεσσαλίας. Όταν το δίκτυο τηλεπικοινωνιών στη Θεσσαλία είχε απενεργοποιηθεί ένεκεν των μεγάλων καταστροφών που επέφερε η κακοκαιρία, οι χιλιάδες κλήσεις των πολιτών για βοήθεια διαχειριστήκαν από το τηλεφωνικό κέντρο τις/τους τηλεφωνήτριες/τες της Υπηρεσίας μας.

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis