Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:45 | 02/02/2024

ΠΡΟΣ::

Πανελλήνια Οµοσπονδία Αστυνοµικών Υπαλλήλων(Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΚΟΙΝ.:

1)Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2)Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη(Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3) Γ.Γ Προστασίας του Πολίτη(Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

4)Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνοµίας (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Ελλάδα δεν είναι µόνο η Αθήνα

Για πολλά́ χρόνια η έκφραση “Ελλάδα δεν είναι µόνο η Αθήνα”, εξέφραζε µε γλαφυρό τρόπο το παράπονο της επαρχίας, την αίσθηση ότι είµαστε τα παιδιά ενός κατώτερου θεού. Σήµερα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. φρόντισε να ξανακάνει την έκφραση αυτή επίκαιρη. Μηδέν (0) θέσεις ενόψει των µεταθέσεων για την Κοζάνη της απολιγνιτοποιησης, αλλά και άλλων Διευθύνσεων Αστυνοµίας της επαρχίας.

Δεν είµαστε αιθεροβάµονες. Ούτε διακατεχόµαστε από συντεχνιακού τύπου νοοτροπία. Γνωρίζουµε τα προβλήµατα της Αθήνας, σεβόµαστε και αναγνωρίζουµε τον αγώνα που δίνουν οι εκεί συνάδελφοί µας. Και αποδεχόµαστε το γεγονός ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην πρωτεύουσα και στην επίλυση των πολλών προβληµάτων της. Άλλο αυτό και άλλο το απόλυτο µηδέν, µε το ερµητικό σφράγισµα της πόρτας που οδηγεί από την Αθήνα στην επαρχία.

Τα µηνύµατα ξεκάθαρα, ειδικά προς τους συναδέλφους που µάταια περιµένουν εδώ και τόσα χρόνια υποµονετικά, να έρθει η σειρά τους και να φύγουν από την Αθήνα µέσω της πολυπόθητης µετάθεσης προς τους τόπους καταγωγής τους. Όλοι στην Αθήνα λοιπόν. Εκεί που υπάρχει έλλειψη Προσωπικού.!! Ή µήπως όχι;

Κι εδώ θέτουµε το φλέγον ερώτηµα. Τα προηγούµενα χρόνια που έστω και φειδωλά “άνοιγε” ένας µικρός αριθµός θέσεων προς την επαρχία, γιατί η αστυνόµευση στην Αθήνα ήταν υψηλότερου επιπέδου;

Γιατί τα προβλήµατα που όντως έχουν σήµερα οι µάχιµες Υπηρεσίες της Αθήνας δεν τα είχαν τότε; Αφού έφευγε κόσµο για την επαρχία!

Μήπως η λύση του προβλήµατος βρίσκεται κάπου αλλού, φερ ειπείν στον τρόπο που διατίθεται η υπάρχουσα δύναµη στο λεκανοπέδιο;

● Που είναι αυτοί που επέστρεψαν από τη φύλαξη επισήµων, ή µήπως τελικά επέστρεψαν παρά µόνο ελάχιστοι; Αν θέλετε απαντήστε µε συγκεκριµένους αριθµούς!

● Πόσοι αστυνοµικοί υπηρετούν στην Αττική και που; Δώστε στη δηµοσιότητα πόσοι αστυνοµικοί υπηρετούν στην Αθήνα και πόσοι εξ αυτών σε µάχιµες Υπηρεσίες, πόσοι σε υπηρεσίες φύλαξης επισήµων και πόσοι στα γραφεία.

● Γιατί δεν σταµατάνε τα πάρεργα, τα οποία θα εξοικονοµήσουν ένα σεβαστό αριθµό αστυνοµικών; Π.χ. οι επιδόσεις δικογράφων και οι µεταγωγές ψυχασθενών συνεχίζονται κανονικά παρά τις εξαγγελίες.

● Γιατί δεν εξαλείφετε την άσκοπη γραφειοκρατία και αλληλογραφία (ειδικά µεταξύ αστυνοµικών Υπηρεσιών), ώστε να απεµπλακούν συνάδελφοι από γραφειακή απασχόληση και να ενισχυθεί η αστυνοµική παρουσία στους δρόµους;

Και ενώ όλα τα παραπάνω ζητήµατα χρονίζουν και πλέον τα αποδεχόµαστε ως ελληνική πραγµατικότητα, η λύση είναι να στερήσετε από κάποιες δεκάδες συναδέλφων τη δυνατότητα να βελτιώσουν έστω στο ελάχιστο τις συνθήκες διαβίωσής τους και ταυτόχρονα από όλους τους υπόλοιπους που αναµένουν στη λίστα µεταθέσεων, την ελπίδα ότι κάποια στιγµή θα έρθει η δική τους σειρά!

Σας καλούµε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να ακυρώσετε τις µηδενικές µεταθέσεις του 2024.

                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο       

              -Ο-                                  -Ο-

         Πρόεδρος                 Γενικός Γραμματέας                              

    Ζήσης ΛΙΑΚΟΣ              Παναγιώτης ΒΑΖΟΥΡΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis