Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:29 | 01/05/2024

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ τιμάει την εργατική Πρωτομαγιά. Τιμάμε τους  νεκρούς εργάτες και αγωνιστές, τους απεργούς από το Σικάγο του 1886 και όλους αυτούς που μέχρι και σήμερα, 138 χρόνια μετά, αγωνίζονται για εργασιακά δικαιώματα, το δίκιο, την ελευθερία, για ένα κόσμο καλύτερο.

Ίδιο νήμα ενώνει το Σικάγο του 1886 με τη Καισαριανή του 1944 και το σήμερα. Απανταχού στο κόσμο και στη χώρα μας οι εργάτες διαδηλώνουν, απεργούν για καλύτερα μεροκάματα, βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, για καλύτερα ωράρια κτλ. Γιατί 138 χρόνια μετά τίποτα δεν έχει χαριστεί και τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε αποδεικνύει τη διαχρονικότητα του μηνύματος της εργατικής Πρωτομαγιάς. Ο μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας και να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Η ακρίβεια στα τρόφιμα, την ενέργεια, τα καύσιμα, τα δυσθεώρητα ενοίκια ή οι αυξήσεις στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων είναι που εξανεμίζουν το μισθό μας. Δυστυχώς ο θάνατος του συναδέλφου στο Πειραιά που δούλευε στην οικοδομή, ως δεύτερη δουλειά, έρχονται ως επιβεβαίωση σ’ όλα αυτά που προαναφέραμε και σ’ όλα αυτά που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε κάθε εργασιακό χώρο για την παντελή έλλειψη κανόνων ασφάλειας.

Η καθιέρωση του εξαήμερου και στο υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα επηρεάζει και εμάς δεδομένου ότι αρκετών συναδέλφων ο/η σύζυγος εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Η φετινή Πρωτομαγιά έχει ακόμη μία σημασία διότι συνέπεσε με τη συνεχιζόμενη και εξελισσόμενη εισβολή και γενοκτονία του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ ενάντια στο Παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας. Αλλά και με τη συνέχιση του μακελέματος  του Ουκρανικού λαού. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, είχαμε καταδικάσει την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στο πόλεμο της Ουκρανίας και τη μετατροπή της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Καταδικάζουμε την στήριξη της κυβέρνησης της Ν.Δ. και άλλων πολιτικών δυνάμεων στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ χαιρετίζει  την απεργία και τις κινητοποιήσεις των σωματείων που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 1η Μάη. Χαιρετίζουμε το μήνυμα ελπίδας, αγώνα, ειρήνης  της εργατικής αγωνιστικής Πρωτομαγιάς. Απαιτούμε και εμείς ως εργαζόμενοι αστυνομικοί καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερους μισθούς, ζωή με αξιοπρέπεια.

Είμαστε απέναντι στην αστυνομοκρατία, τον αυταρχισμό και καταστολή του λαού που αγωνίζεται, σε απεργούς και διαδηλωτές; Ποιοι μας θέλουν απέναντι από τους πατεράδες μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας που διεκδικούν αυτονόητα δικαιώματά τους; Ποιοι κερδίζουν από τις πολεμικές συγκρούσεις όπου γης και το σφαγιασμό των λαών; Η επέτειος της 1ης Μάη ας μας προβληματίσει, ας σκεφτούμε γιατί δεν φτάνει ο μισθός γιατί αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε κάποιοι διπλή δουλειά και ίσως να μην γυρίσουμε και πίσω όπως ο συνάδελφος στο Πειραιά, γιατί μας λένε ότι εχθρός είναι ο απεργός, ο διαδηλωτής; Πάντα μαζί με το λαό. Ποτέ ενάντιά του.

Ζήτω η 1η Μάη!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis