Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:36 | 07/02/2024

Χιλιάδες είναι οι ιστορίες που συνοδεύουν τον ανθυπαστυνόμο Νίκο Κωτσάκη, το θρυλικό τροχονόμο που άφησε το στίγμα του σε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς που διέρχονταν τη διασταύρωση της Εθνικής Αντιστάσεως στο Νέο Ψυχικό.

O ανθυπαστυνόμος με το χαρακτηριστικό μουστάκι, που ρύθμιζε την κυκλοφορία στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας, έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 77 ετών.

Διαβάστε επίσης

 

Νίκος Κωτσάκης: Σπαρταριστές ιστορίες με τον θρυλικό τροχονόμο της Αγίας Βαρβάρας

Το αποτύπωμα που άφησε κάνοντας απλώς τη δουλειά του ευσυνείδητα, με συνέπεια και επαγγελματισμό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σπεύδουν να μοιραστούν την εμπειρία τους με το μοναδικό αυτό υπαξιωματικό της Τροχαίας.

Χαρακτηριστικά είναι όσα θυμάται ο Παντελής Θαλασσινός για τη στιχομυθία που υπήρξε ανάμεσα στον ίδιο και το «θρυλικό» τροχονόμο σε… συνάντησή τους:
- Κύριε... Μήπως μέσα στην μπαγκαζιέρα σας έχετε το κράνος σας;

 
 

- Ναι, κύριε, συγνώμη, το ξέχασα.

- Σας παρακαλώ, σταματήστε πιο κάτω δεξιά και φορέστε το, για να ’μαστε όλοι ήσυχοι.

Ένας άλλος πολίτης περιέγραψε μια πιο… σπαρταριστή ιστορία: «Με χτύπησε στο κεφάλι με ένα ξύλο και με ρώτησε αν πόνεσα. Του είπα “ναι”. Και μου είπε: “Φόρεσε κράνος γιατί φαντάσου τι θα πάθεις αν πέσεις κάτω”».

Ένας άλλος έγραψε: «Ήμουν έτοιμος να ανάψω τσιγάρο. Με πλησιάζει και μου λέει: “Το τσιγάρο σκοτώνει, το κράνος σώζει ζωές, διάλεξε”».

 

Ποιος ήταν ο Νίκος Κωτσάκης

Ο Νίκος Κωτσάκης γεννήθηκε το 1947 στη Μαρωνεία της Ολυμπίας. Ήταν αγρότης μέχρι που αποφάσισε να μπει στη Χωροφυλακή. Πληροφορίες αναφέρουν πως αποτάχθηκε από το Σώμα την περίοδο της Χούντας. Επέστρεψε μερικά χρόνια αργότερα και μετατάχθηκε στην Τροχαία.

Πηγή:  parapolitika.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis