Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
police opke
21:44 | 25/11/2023

Την ευθύνη για την επίθεση στην ΟΠΚΕ το βράδυ της Πέμπτης (16/11) στα Εξάρχεια ανέλαβε η αντιεξουσιαστική ομάδα "Πυρήνας Μιχάλης Καλτεζάς".

 

Διαβάστε επίσης

Η ανακοίνωση που ακολουθεί αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

Την Πέμπτη 16/11 επιλέξαμε να επιτεθούμε στην διμοιρία της περιβόητης ομάδας ΟΠΚΕ στην συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν ο εμπρησμός του οχήματος και ο τραυματισμός κάποιων εξ αυτών. Η επίθεσή μας αποτελεί μια μικρή ρωγμή τόσο στον επιβαλλόμενο αποκλεισμό της περιοχής των εξαρχείων από τα ένστολα καθάρματα της Δημοκρατίας, όσο και μια μικρή υπενθύμιση πως τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο.

50 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, 15 χρόνια μετά το Δεκέμβρη του ‘08 που ξέσπασε μετά τη δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα κράτη και οι καπιταλιστές έχουν εξαπολύσει μια πρωτόγνωρη σε ένταση επίθεση στις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες. Την ένταση της επίθεσης βιώνουν στο πετσί τους τα πιο φτωχοποιημένα τμήματα της κοινωνίας που αποτελούν αντικείμενο καθημερινής εκμετάλλευσης. Οι δολοφονίες στα εργοτάξια και τους χώρους δουλειάς, στα σύνορα, στις φυλακές και στα αστυνομικά μπλόκα βαφτίζονται ‘’εργατικα ατυχηματα’’,’’μεμονωμένα περιστατικά’’,’’εκπυρσοκροτήσεις’’ και καταλαμβάνουν κάποιο μονόστηλο στο περιθώριο μιάς εφημερίδας. Όμως είναι ξεκάθαρο ότι αποτελούν κρατικές και καπιταλιστικές δολοφονίες σε ένα περιβάλλον που οι ζωές μας είναι υποτιμημένες και αναλώσιμες. Σε ένα νεοφιλελεύθερο περιβάλλον που τα αφεντικά με αποκλειστικό κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας τους, οπλίζουν τα όπλα των μπάτσων που σημαδεύουν στο ψαχνό αναλώσιμους, φτωχούς, απόκληρους και μικροπαραβατικούς. Οι δυνάμεις καταστολής ανέκαθεν αποτελούσαν τα δολοφονικά τάγματα εφόδου της αστικής δημοκρατίας. Οι ένστολοι φονιάδες έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα, αίμα το οποίο δεν έχει στεγνώσει ακόμα μετά την πρόσφατη εν ψυχρώ δολοφονία του ρομ Χρήστου Μιχαλόπουλου στην Βοιωτία, την δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη, την απόπειρα δολοφονίας της 16χρονης Β. Στο Νέο Ηράκλειο και τους αναρίθμητους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών, απεργών κ.α. Φυσικοί αυτουργοί και πρωτοστάτες στα παραπάνω περιστατικά υπήρξαν άνδρες της ΟΠΚΕ, μιας συμμορίας δολοφόνων και βασανιστών. Για να υπενθυμίσουμε οτι καμία κρατική δολοφονία δεν θα μεινει αναπάντητη, οτι οι ζωές των ρομά μετράνε, οτι το αίμα κυλάει και ζητάει εξεγερση, παρεμβάσεις σαν αυτές αποτελούν οργανικό καθήκον κάθε κινήματος, οργάνωσης, κοινωνικής διαδικασίας που έχει αναφορά στην υπόθεση της κοινωνικής επανάστασης. Αποτελόυν οργανικό καθήκον για την συγκρότηση επαναστατικού κινήματος ώστε τα προτάγματα της κοινωνικής και ταξικής αυτοάμυνας να μην αποτελούν άσφαιρες και βαρύγδουπες διακηρύξεις αλλά θέσεις μάχης που αμφισβητούν έμπρακτα το μονοπώλιο της κρατικής/καπιταλιστικής βίας. Στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους αντιφασίστες συντρόφους και τις συντρόφισσες που αναμετρήθηκαν με το κράτος και τους φασίστες το διάστημα εν όψει 1ης Νοέμβρη καταφέρνοντας πλήγματα στο κοινό μέτωπο μπάτσων και φασιστών, προτάσσοντας την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα που παραμένουν τα πιο δυνατά μας όπλα.

Καλή Λευτεριά στην αντάρτισσα και μέλος του Ε.Α. Πόλα Ρούπα και στο σύντροφο Κώστα Δημαλέξη.

Αλληλεγγύη στο σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη (δίκη 13/12) και σε όσους/ες κατηγορούνται για την κρατική σκευωρία με την επωνυμία ‘’σύντροφοι/συντρόφισσες’’.

Δύναμη στους συντρόφους Δ.Σ. και Ρ.Ζ. που κατηγορούνται για απόπειρα έκρηξης στη Θεσσαλονίκη.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται.

Πυρήνας Μιχάλης Καλτεζάς.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis