Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:44 | 10/12/2023

Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει περίπου 70 κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας, στη συντριπτική τους πλειονότητα αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι έχουν καταθέσει μία σειρά αιτημάτων μεταξύ των οποίων χαλάρωση της αυστηρότητας των κριτηρίων με τα οποία αποφασίζονται οι άδειες και η υφ΄ όρων απόλυση.

Παράλληλα, θέτουν και μία σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και κοινωνικού λειτουργού, καθώς και μόνιμου ιατρού.

Διαβάστε επίσης

Κρατούμενος που μίλησε τηλεφωνικά σε αλβανικό ΜΜΕ, ζήτησε την παρέμβαση της Αλβανικής Πρεσβείας στις ελληνικές αρχές προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Πηγές της Διοίκησης των Φυλακών Κέρκυρας υπογράμμισαν στην ΕΡΤ ότι η υφ΄ όρων απόλυση ή οι σωφρονιστικές άδειες εγκρίνονται από το Συμβούλιο της Φυλακής στο οποίο προεδρεύει Εισαγγελέας και οι αποφάσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με το κριτήριο του χρόνου, αλλά λαμβάνονται υπ΄ όψιν πολλές προσωποποιημένες παράμετροι.

Όσον αφορά τα αιτήματα στελέχωσης, οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι υπάρχει προκήρυξη του ΑΣΕΠ τόσο για κοινωνικό λειτουργό όσο και για νοσηλευτές, θέσεις που αναμένεται να πληρωθούν τους επόμενους μήνες, ενώ όσον αφορά την ιατρική κάλυψη, παρ΄ όλο που υπάρχει προκήρυξη δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη θέση. Ωστόσο, οι ανάγκες καλύπτονται με βάρδιες ιατρών του ΕΣΥ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στο ιατρείο των Φυλακών.

Η απεργία πείνας ξεκίνησε την Πέμπτη, ενώ για μερικές ημέρες πριν, οι κρατούμενοι είχαν προχωρήσει σε αποχή από το συσσίτιο.

www.ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis