Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
vip_istock
12:13 | 21/11/2023

Συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας για αποδέσμευση ενός μεγάλου αριθμού αστυνομικών που μέχρι πρόσφατα είχαν διατεθεί σε συνοδεία ασφάλειας επίσημων προσώπων.

Η εν λόγω προσπάθεια θεωρείται κρίσιμη τόσο για λόγους πολιτικής συνέπειας, δεδομένου ότι εξαγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, όσο και για πρακτικές παραμέτρους, αφού οι αστυνομικοί που αποδεσμεύονται, στη συνέχεια μετακινούνται άμεσα, ώστε να στελεχώσουν Αστυνομικές Υπηρεσίες της πρώτης γραμμής, οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης (ενδεικτικα τα όσα είχε αποκαλύψει ο Ελεύθερος Τύπος - δείτε εδώ)

Διαβάστε επίσης

Πριν λίγες ημέρες είχε κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, από τη Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Β2 Δυτικού Τομέα της Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου,  με την οποία ζητούνταν ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό για το πόσοι ακριβώς αστυνομικοί έχουν επιστρέψει στις οργανικές τους θέσεις από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων και με πόσους αστυνομικούς έχουν ενισχυθεί τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής (δείτε εδώ τη σχετική δημοσίευση του policenet.gr).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ‘Εγκριση δράσης οικονομικής ενίσχυσης των πρώτων ανταποκριτών Δίκυκλης Αστυνόμευσης [ΔΙ.ΑΣ. - ΖΗΤΑ]

H εν λόγω επίκαιρη ερώτηση συζητήθηκε εχθές στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι δήλωσε η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου και τι απάντησε ο κ. Γιάννης Οικονόμου και το θέμα:

(φωτο αρχείου)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis