Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αΡΧΗΓΟΣ
10:18 | 15/01/2024

Η ομιλία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, στο 34ο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Με ενδιαφέρον παρευρέθη το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λαζαρος Μαυροπουλος στο 34ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, σε από κοινού παρουσία με την Πολιτική Ηγεσία του σώματος. Στην ομιλία που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους παράγοντες του εν λόγω Συνεδρίου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λαζαρος Μαυροπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων:

« Ως γνωστόν, ο Θεσμός της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί Σώμα, στο οποίο έχει ανατεθεί ο ύψιστος στόχος της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ζωής, της ιδιοκτησία, της ελευθερίας, διασφάλισης της έννομης τάξης, της εσωτερικής ασφαλείας της χώρας και της προστασίας των πολιτών.

Διαβάστε επίσης

Πίσω από αυτόν τον προρρηθέντα στόχο, απορρέει το όφελος της εύρυθμης κρατικής λειτουργίας και της κοινωνικής συνοχής.

Αφορμώμενος από τα τελευταία δρώμενα, θα ήθελα να τονίσω πως το έργο της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού σημειώνει ολοένα αυξητικό πρόσημο σε επίπεδο έντασης μα συνάμα και δυσκολίας, καθόσον αδιάκοπτα επωμιζόμαστε περισσότερα ποιοτικά και ποσοτικά βάρη.

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ..jpeg

Είναι όμως δέον να λεχθεί σε αυτό το σημείο, πως αυτό είναι προς τιμή του Φορέα μας, διότι αυτό τυγχάνει να αντικατοπτρίζει το μέγιστο μας κέρδος. Αυτό δεν είναι άλλο από το την εμπιστοσύνη της Πολιτείας μας, να φέρουμε εις πέρας το απαιτητικό και πολυδιάστατο για την Ελληνική Επικράτεια, έργο. Αυτό με τη σειρά του δείχνει αναγνώριση ηθική από το κοινωνικό γίγνεσθα

Συνιστά, αδιαφιλονίκητα, πραγματικότητα το γεγονός, πως καθημερινά το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού δίνει έναν αγώνα, διαρκή και σκληρό, για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος, οιοσδήποτε μορφής και αν είναι αυτό, με πίστη σε αρχές και ιδανικά, με προσήλωση και αφοσίωση στο καθήκον και κυρίως να τονίσω, με κάθε κίνδυνο για τη ζωή του.

Και εδώ, κρίνεται σκόπιμο να υπενθυμιστεί η αξία της αναλογικής σχέσης μεταξύ, αφενός μεν του σκοπού της αστυνομικής αποστολής και της επιτυχίας αυτής, αφετέρου δε της καλύτερης απόδοσης έργου με τη μικρότερη έκθεση στο κίνδυνο.

Η χρυσή τομή, βέβαια, της εν λόγω σχέσης, δεν είναι πάντα εύκολα να εντοπιστεί, ούτε να προσδιοριστεί ένεκα του μη προβλέψιμου κινδύνου που δύναται να παρουσιαστεί στον αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα αυτής.

Το αστυνομικό επάγγελμα είναι εκ φύσεως επικίνδυνο, γιατί πολύ απλά η έκθεση στον κίνδυνο, είτε μικρή είτε μεγάλη, δεν παύει να είναι έκθεση στον κίνδυνο. Στον κίνδυνο ζωής.

Από το σύνολο των προρρηθέντων, γίνεται λοιπόν αντιληπτό, πως είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε κατά τρόπο απολύτως υπεύθυνο, ορθολογικό και αποδοτικό όλους τους υφιστάμενους πόρους, - πόρους που απαντώνται σε ανθρώπινο δυναμικό καθώς και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό-, προκειμένου να ανταποκριθούμε άρτια στην αποστολή μας με τη μέγιστη δυνατή οικονομία και τον αποτελεσματικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό. Οφείλω να αναγνωρίσω πως, ο καθημερινός αγώνας του αστυνομικού προσωπικού, εν σύνολο, ρέπει, αναμφίβολα σε καταστάσεις ολοένα και πιο έντονες και απαιτητικές, συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε επαρκή ανταπόκριση στην αποστολή μας, με την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτικής Ηγεσίας και σε αυτό το λειτούργημα συμβάλει αποδοτικά και αποτελεσματικά, η ενισχυτική παρουσία του θεσμικού σας ρόλου, των ιδεών, των προτάσεων σας καθώς της συμμετοχή σας στο ζωτικό αυτό Θεσμό που υπηρετούμε».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis