Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:20 | 01/10/2019

Το εγχώριο σύστημα όπλων λέιζερ της Τουρκίας, το ARMOL, ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές του και είναι έτοιμο να λάβει θέση στα πεδία των μαχών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βάρνακ.

Το σύστημα ARMOL, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε τεθωρακισμένα οχήματα, πέρασε επιτυχώς τις δοκιμές και είναι έτοιμο να εισέλθει στο δυναμικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε ο Βάρνακ σε ανακοίνωση του στο Twitter.

Ο υπουργός μάλιστα, μοιράστηκε και ένα βίντεο που δείχνει το όπλο σε δράση, να τρυπάει πλάκες θωράκισης και να καταστρέφει αεροσκάφη.

Το σύστημα λέιζερ των 400 κιλών (881 λίβρες), για τις ανάγκες της άσκησης, τοποθετήθηκε σε τεθωρακισμένο όχημα «Cobra».

[custom:google-ads]

Το όπλο λέιζερ των 1,25 κιλοβάτ μπορεί να προκαλέσει τεράστιες ζημιές και είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, το ARMOL μπορεί να διαπεράσει χαλύβδινη πλάκα 3 χιλιοστών σε απόσταση 500 μέτρων.

Η Τουρκία όμως δεν επαναπαύεται, αυτή τη στιγμή οι τεχνολογικές υπηρεσίες των ενόπλων δυνάμεων προσπαθούν να καταστήσουν εφικτή την εξόπλιση του ARMOL σε αεροσκάφη. Αυτό που πρέπει να ξεπεράσουν για να γίνει μια τέτοια κίνηση είναι το βάρος του όπλου.

Το σύστημα αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας για την Ασφάλεια και την Άμυνας (BILGEM). Η BILGEM έχει αναπτύξει στο παρελθόν και άλλα οπλικά συστήματα λέιζερ, όπως το υψηλής ισχύος 20 kw YGLS (Yüksek Güçlü Lazer Sistemi)

ARMOL

Πηγή: onalert.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεπουλάει το στρατιωτικό όχημα του Ερντογάν

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis