Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:04 | 14/01/2024

Του:               Στυλιανού Φωτόπουλου, Βουλευτή Α' Ανατολικής Αττικής

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΣ:           Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

ΘΕΜΑ:           «Άρση άνισης μεταχείρισης ένστολων και δημοσίων υπαλλήλων σχετικά με συνυπηρέτηση λόγω τριτεκνίας - πολυτεκνίας»

 

Κύριοι Υπουργοί,

Με την πρόσφατη διάταξη του άρθρου 34 του ν. 5027/2023, προστέθηκε νέο άρθρο 11Α στον ν. 4440/2016, στο οποίο προβλέπεται, συνοπτικά, ότι αποκλειστικά τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι υπάλληλοι, που αποσπώνται για λόγους συνυπηρέτησης κατ’ εφαρμογή του άρθρου 11 του ν. 4440/2016, δύνανται, προ της λήξης της παράτασης απόσπασης για λόγους συνυπηρέτησης, να υποβάλλουν αίτηση μετάταξης για λόγους συνυπηρέτησης στην Υπηρεσία, όπου υπηρετούν με απόσπαση. Σημειωτέον ότι η ρύθμιση αφορά συζύγους δημοσίων υπαλλήλων ή λειτουργών με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δημόσιας υπηρεσίας, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Ι.Δ.. Δυστυχώς, η ρύθμιση δεν περιλαμβάνει στο πεδίο της τους συζύγους στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, για τους οποίους ισχύει η διάταξη του άρθρου 21 του ν. 2946/2001, σχετικά με το δικαίωμα συνυπηρέτησης.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Δεδομένης της σπουδαιότητας των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στην κοινωνική ζωή της χώρας, προτίθεστε όπως προβείτε σε νομοθετική ρύθμιση, με σκοπό να αρθεί η ανωτέρω σημειωθείσα άνιση μεταχείριση και να καταλαμβάνονται και οι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, για τους οποίους ισχύει, όσον αφορά το δικαίωμα συνυπηρέτησης, η διάταξη του άρθρου 21 του ν. 2946/2001, από τη νέα διάταξη του άρθρου 11Α του ν. 4440/2016, προκειμένου να έχουν και αυτοί δικαίωμα μετάταξης για λόγους συνυπηρέτησης, όπως οι σύζυγοι των εν γένει δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών;

Ο ερωτών Βουλευτής ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis