Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
καπελο
17:10 | 18/08/2023

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής:

Η προσπάθεια επίλυσης ενός δύσκολου, χρόνιου προβλήματος με τα ίδια υλικά και με ίδια διάρθρωση, αποτελεί ένα εγχείρημα που είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Διαβάστε επίσης

Τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της UEFA κύριο Τσεφέριν διαδέχτηκαν δηλώσεις και εξαγγελίες που κατά την άποψή μας, όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της οπαδικής βίας σε αθλητικούς και μη χώρους, αλλά τουναντίον, θα το αφήσουν να υπάρχει και να εξελίσσεται μαζί με τον Ελληνικό αθλητισμό.

Πιστεύουμε ότι η εξέλιξη των πραγμάτων θα "δικαιώσει" αυτή τη θέση μας καθώς οι χρυσοκάνθαροι Έλληνες αθλητικοί παράγοντες αφενός απουσιάζουν από το κάδρο του συγκεκριμένου προβλήματος αφετέρου θα συνεχίζουν να πλουτίζουν και να προβάλλονται "αβρόχοις ποσί" από τις αθλητικές συναντήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η επίσημη Πολιτεία πιστεύει ότι αυτή που "κατάφεραν" οι αθλητικές συναντήσεις να διεξάγονται με ξένους διαιτητές και με φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας σε ολικό αποκλεισμό, θα βοηθήσουν να εξαλειφθεί η βία. Πιστεύει ακόμη όμως ότι αυτοί που ανέκαθεν χρησιμοποιούν την Ελληνική Αστυνομία και τους εργαζόμενους αστυνομικούς ως θεραπαινίδες επίτευξης των συμφερόντων τους θα αλλάξουν αυτή τη φορά χωρίς όμως να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά, τι θα αλλάξει όταν πάλι οι αστυνομικοί θα έχουν την απόλυτη ευθύνη ελέγχου και εισόδων σε κάθε αθλητική συνάντηση σε ρόλο security και δεκτικούς λοιδωρίας κάθε φορά που κάτι εξελιχθεί άσχημα. Το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα επί χρόνια επισημαίνει το πρόβλημα στην επίσημη Πολιτεία η οποία κωφεύει διαρκώς. Τελολογικά λοιπόν συμβαίνουν γεγονότα όπως αυτά της Ν. Φιλαδέλφειας, καθώς είναι εκδηλώσεις ενός προβλήματος που συσσωρεύει διαρκώς δυναμική και δεν αντιμετωπίζεται.

Όσο λοιπόν οι εργαζόμενοι αστυνομικοί χρησιμοποιούνται ως εξιλαστήρια θύματα και "δίοδος εκτόνωσης" τέτοια φαινόμενα θα αναπαράγονται και θα συμβαίνουν. Αυτή τη φορά όμως θα έχει ως επί πλέον την απόλυτη απογοήτευση των αστυνομικών.

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis