Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΣΘΑΙΝΟΦΟΡΟ
00:04 | 08/09/2023

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ – Μαραγκουδάκη 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα synenas.gr  ,τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης άρχισε να δέχεται καταιγισμό κλήσεων για άτομο που διενεργεί πυροβολισμούς -σε πανηγύρι- στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών, ενώ στο σημείο υπήρχαν τραυματίες.

Διαβάστε επίσης

Σε ελάχιστο χρόνο ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο με πρώτους ανταποκριτές την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής και το περιπολικό της Α/Δ, όπου αντίκρισαν σκηνές που θύμιζαν ταινία τρόμου.

Στο σημείο μετέβη και η ΟΠΚΕ, η οποία αφίχθηκε μαζί με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δίχως να χρονοτριβήσουν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής προσέγγισαν τη σκηνή όπου αντίκρισαν έναν αλλοδαπό άνδρα σε καθιστή θέση, πυροβολημένο με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι στις Α’ Βοήθειες συνέδραμαν το πλήρωμα του ασθενοφόρου, λειτουργώντας καταλυτικά στην εξέλιξη του συμβάντος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του synenas.gr, αστυνομικός της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, ο οποίος είναι πτυχιούχος της Σχολής Διασωστών του ΕΚΑΒ, λειτουργώντας με ψυχραιμία και επαγγελματισμό, βρέθηκε δίπλα στους διασώστες, από την στιγμή της άφιξης τους στο σημείο μέχρι την παράδοση του περιστατικού στο νοσοκομείο.

Η επιπλέον βοήθεια τόσο σε γνώσεις, όσο και σε πρακτικό επίπεδο αναμφισβήτητα ήταν εκείνα που έκαναν τη διαφορά και ως εκ τούτου το βαριά τραυματισμένο θύμα, παραδόθηκε στην αναζωογόνηση του ΚΑΤ με ενδείξεις ζωτικής λειτουργίας (ζωντανός) όπου και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στη ΜΕΘ σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλήρωμα του ΕΚΑΒ ζήτησε από τον αστυνομικό την συνδρομή του εντός του ασθενοφόρου κατά τη διακομιδή, λογω της κρισιμότητας της κατάστασης, ενώ η υπόλοιπη ομάδα συνόδευσε τάχιστα μέχρι το νοσοκομείο.

Η διακομιδή ολοκληρώθηκε με το πλήρωμα του ασθενοφόρου να εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον αστυνομικό που η συμβολή του αποδείχθηκε σημαντική, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια για την υπηρεσία του και το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Μέσα από αυτό το περιστατικό γίνεται φανερή η αναγκαιότητα της ύπαρξης τρίτου διασώστη στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια στις προηγμένες χώρες του εξωτερικού με σκοπό την παροχή ποιοτικότερων Πρώτων Βοηθειών σε “βαριά συμβάντα“, όπως τροχαία, ενοπλα κ.τλ.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis