Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
πασπαλάρης_πολιψενετ
14:25 | 29/11/2023

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Βορειοανατολικής Αττικής κ. Αθανάσιου Πασπαλάρη αναφορικά με τα "παρών" στα Τμήματα Ασφαλείας

Τα τμήματα Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ διαχειρίζονται τον περιοριστικό όρο ΄΄παρών΄΄ που συνήθως επιβάλλεται σε υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα έως ότου πραγματοποιηθεί η δίκη ή η έφεση του.

Διαβάστε επίσης

Στατιστικά, τα ΄΄παρών΄΄ για τον κάθε κατηγορούμενο είναι δύο (2) ή και τρείς (3) φορές το μήνα και η μη τήρηση της εμφάνισης μπορεί ενδεχομένως να σημαίνει την άρση και να οδηγήσει τον κατηγορούμενο στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Με δεδομένη και παγιωμένη την σημερινή κατάσταση των Τ.Α. η διαχείριση της παρακολούθησης του περιστατικού αυτού όρου φαντάζει αδύνατη σχεδόν.

Η λειψανδρία, η συνεχής διόγκωση των φυλάξεων, η αδιάκοπη ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών (Αεροδρόμιο, Κρατική Ασφάλεια, Δ/νση Αλλοδαπών και Μεταγωγών, η συμμετοχή στις μεταγωγές της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας), η ενίσχυση των γηπέδων ακόμη και εκτός των ορίων, της Αστυνομικής Δ/νσης, έχουν δημιουργήσει δυσυπέρβλητα εμπόδια στην έστω στοιχειώδη λειτουργία των Τ.Α..

Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει γίνει απίστευτη, καθώς ΄΄δανεικοί΄΄ Αξιωματικοί Υπηρεσίας από Τ.Α. σε Τ.Α. μεταφέρονται για εκτέλεση Υπηρεσίας, με όποια δυσλειτουργία αυτό συνεπάγεται, ιδίως βεβαίως στο θέμα των ΄΄παρών΄΄ και τη σχετική φυσική αλληλογραφία με τις αρμόδιες Εισαγγελίες και Υπηρεσίες.

Το σημερινό αδιέξοδο έχει δημιουργήσει εκτός των άλλων και πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων (και όχι μόνο) καθώς επιχειρείται να αντιμετωπισθεί ένα τεράστιο θέμα χωρίς προσωπικό και χωρίς ουδεμία ψηφιακή υποστήριξη για επιτάχυνση και απλοποίηση της θεσμικής αυτής διαδικασίας.

 

Η πρόταση του κ. Πασπαλάρη για να θεραπευτεί το ζήτημα

Πρέπει λοιπόν να δοθεί πρόσβαση σε ξεχωριστό πεδίο-εφαρμογή στο σύστημα police online για καταχώρηση των υπόχρεων ατόμων και των εμφανίσεων στα Τ.Α. , ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη ενημέρωση των δικαστικών Αρχών για τα περαιτέρω.

Εννοείται βεβαίως ότι θα πρέπει να υπάρχει στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας ψηφιακή μηχανική υποστήριξη ηλεκτρονικής υπογραφής για αυτόματη ενημέρωση.

Όποιος/-α δεν προσέρχεται στα Τ.Α. τις δια ταχθείσες ημερομηνίες, θα εμφανίζεται το όνομα του και έτσι η Εισαγγελία θα είναι ενήμερη σε πραγματικό χρόνο.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει η αυτονόητη και σύγχρονη αυτή πρωτοβουλία εκ μέρους της Πολιτείας.

πασπαλαρησ
Ο Γ.Γ. της Ένωσης Αστυνομικών Β/Α Αττικής κ. Αθανάσιος Πασπαλάρης

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis