Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:58 | 18/10/2023

Με ένα αυτοκίνητο που του παρέχει ύψιστη ασφάλεια μετακινείται ο Αμερικανός Πρόεδρος στους δρόμους του Ισραήλ.

Στο Ισραήλ βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με την άφιξή του στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν να γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μιας και υπάρχουν φόβοι για τους φυσικούς κινδύνους που αυτός διατρέχει.

Διαβάστε επίσης

Όπως αναφέρουν οι Times of Israel, όλοι οι δρόμοι ασφαλείας γύρω από το αεροδρόμιο είναι κλειστοί, ενώ εκατοντάδες ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας περιπολούν εξονυχιστικά τον χώρο όπου ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ιδιαίτερα αυστηρά ήταν και τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν και κατά τη μεταφορά του Μπάιντεν στο Τελ Αβίβ. Την ύψιστη ασπίδα προστασίας στον Αμερικανό Πρόεδρο προσφέρει και το αυτοκίνητο στο οποίο επιβάστηκε το οποίο δεν είναι άλλο από ένα θωρακισμένο Chevrolet Suburban.

Ειδικότερα, το SUV βασίζεται στο σπάνιο Chevrolet Suburban 10ης γενιάς (2007-2014), στην έκδοση 2500 HD το οποίο αυτή τη στιγμή δεν παράγεται, αλλά τα κορυφαία εγγενή χαρακτηριστικά του στον τομέα της ασφάλειας, το έχουν καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλές στον τομέα της μεταφοράς προέδρων.

Για την προστασία του Μπάιντεν, το όχημα έχει αλεξίσφαιρα τζάμια, συστήματα τηλεπικοινωνιών, και άλλα αμυντικά συστήματα που διασφαλίζουν ότι Suburban δεν θα επιτρέψει τον τραυματισμό του Αμερικανού Προέδρου σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας.

Ακριβείς πληροφορίες για τα συστήματα ασφαλείας του θηριώδους SUV δεν έχουν διαρρεύσει για ευνόητους λόγους, αλλά σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η οροφή φαίνεται πως είναι τοποθετημένη ψηλότερα ώστε να καθίσταται ευκολότερη η επιβίβαση και η αποβίβαση του Μπάιντεν από το όχημα, ενώ δεν αποκλείεται το σενάριο η οροφή να φέρει «πανοπλία» προκειμένου να αποκρούονται οι επιθέσεις μέσω drones.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο Suburban βασίζονται και πολλά από τα οχήματα που οδηγούν οι άνδρες της ασφάλειας του Μπάιντεν, μιας και το εν λόγω μοντέλο έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στον τομέα της προστασίας VIP επιβατών.

Το πολιτικό Chevrolet Suburban στην έκδοση 2500 HD κινείται από έναν 6λιτρο Vortec V8 κινητήρα ο οποίος παράγει 352 ίππους και 520 Nm ροπής.

Πηγή:  carandmotor.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis