Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Αυτό είναι το νέο όπλο της Τροχαίας -Δείτε πώς συλλαμβάνει όσους περνούν με κόκκινο
15:00 | 22/10/2023

«Ατσαλένια γεράκια» έχει επιστρατεύσει η Τροχαία της Πολωνίας προκειμένου να πιάνει στις δαγκάνες της όσους περνούν «αέρα» τα φανάρια.

Με την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη να αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, οι αστυνομικές αρχές καταβάλουν ολοένα και πιο έντονες προσπάθειες προκειμένου να καταπολεμήσουν το φαινόμενο.

Παράλληλα, έχουν αρχίσει να εντάσσουν στο οπλοστάσιό του hi-tech εξοπλισμό που λειτουργεί ως… Big Brother, επιτρέποντας στους άνδρες της Τροχαίας να παρακολουθούν στενά τους οδηγούς και να τιμωρούν άμεσα όσους αδιαφορούν για την οδική ασφάλεια.

Τις ελπίδες τους στην τεχνολογία έχουν αναποθέσει μεταξύ άλλων οι πολωνικές αστυνομικές αρχές, οι οποίες έχουν υψώσει drones πάνω σηματοδοτούμενες διαβάσεις με μεγάλη συχνότητα τέλεσης τροχαίων ατυχημάτων.

Ενδεικτικό της συνεργασίας των drones με το ανθρώπινο δυναμικό της Τροχαίας της Πολωνίας είναι ένα βίντεο από την πολη Μπίντγκοστς.

Όπως παρατηρούμε, πολλοί οδηγοί περιφρονούν την κόκκινη ένδειξη ενός φωτεινού σηματοδότη, αλλά αγνοούν ότι πάνω από τις… οροφές των οχημάτων τους υπάρχουν… ατσαλένια γεράκια τα οποία μέσω καμερών «χτενίζουν» τον δρόμο.

Το υλικό που συλλέγεται στη συνέχεια μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο σε μπλόκο της πολωνικής Τροχαίας που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το φανάρι. Ακολουθεί η ακινητοποίηση των οδηγών και η βεβαίωση του προστίμου.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της πόλης, η δράση έλαβε χώρα την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, με τα drones να διαπιστώνουν συνολικά 12 παραβιάσεις του ερυθρού σηματοδότη.

Στην τεχνολογία για την πάταξη του εν λόγω φαινομένου στρέφεται και η χώρα μας, με την Περιφέρεια Αττικής να δρομολογεί την τοποθέτηση εκατοντάδων καμερών στα φανάρια, οι οποίες θα συνδράμουν καθοριστικά στο έργο της Τροχαίας.

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis