Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:43 | 29/11/2017
Το κείμενο και η φωτογραφία που ακολουθούν αναρτήθηκαν στο fb από τον Πρόεδρο του ΣΕΦΕΑΑ κο Βασίλη Ντούμα:
 
Έχουμε χρέος να το φτάσουμε και θα το φτάσουμε μέχρι τέλους το «κεφάλαιο» που άνοιξε ο τραυματισμός των τεσσάρων συνάδελφων της ΔΙ.ΑΣ Δυτικής Αττικής σε τροχαίο ατύχημα επί της οδού Νάτο στον Ασπρόπυργο.

Το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών δια στόματος του πληρώματος του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΙ την διακομιδή επειγόντων περιστατικών Αστυνομικών στα επείγοντα, μάλιστα επικαλέστηκαν και... έγγραφη εντολή.

Ευτυχώς για τους συγκεκριμένους τραυματίες συναδέλφους, δεν κινδυνεύει η ζωή τους και το διαπιστώσαμε με την επίσκεψη μας στο Δημόσιο Νοσοκομείο που τελικώς διακομίστηκαν, δεν μπορούμε όμως να διανοηθούμε επείγον περιστατικό με θύματα συναδέλφους που θα γίνονται «μπαλάκι» για να τύχουν πρώτων βοηθειών!!

Δυστυχώς παραλληλα επιβεβαιώνονται καταγγελίες που θέλουν στα εξωτερικά ιατρεία του 401 οι αστυνομικοί να αντιμετωπίζονται σαν παρακατιανοί, να υποβάλλονται σε «καψώνια» για να εξετασθούν μετά τους βαθμοφόρους τους στρατιώτες και τους συγγενείς τους και πολλές φορές να γίνονται καυγάδες και προπηλακισμοί εναντίον τους. (πολυ χρησιμο να περιελθουν στο ΣΕΦΕΑΑ και αλλες που δεν γνωριζουμε ακομη).

Νόμιζα ότι η μηνυτήρια αναφορά του ΣΕΦΕΑΑ στους γιατρούς του 401 ως υπαίτιους για τον θάνατο του αείμνηστου Ειδικού Φρουρού Σπανού Παναγιώτη και η καταδίκη από το Στρατοδικείο Αθηνών των δύο γιατρών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας την 08/10/2009, θα εμπόδιζε κάθε μορφής απρέπεια απέναντι στους ανθρώπους που ζουν το τίμημα του πολέμου μέσα από τις μάχες του εγκλήματος.

Φυσικά απαιτούμε εξηγήσεις και στοιχεία από την Διοίκηση του 401, ζητούμε την παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και υπενθυμίζω την ανάγκη για την ίδρυση του Αστυνομικού Νοσοκομείου Αθηνών!

Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους που είμαστε κοντά τους !!!
Φωτογραφία του Basilis Ntoumas.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis