Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 13/06/2019

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Επειδή λειτουργούμε ως ομάδα και ο ένας διαβάζει τα μάτια το άλλου, αντιδράσαμε άμεσα και μας ήρθε στο μυαλό να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα με τα χέρια μας, στο οποίο έπεσε το 13χρονο κορίτσι, που ευτυχώς ήταν ελαφρύ….

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των τριών αρχιφυλάκων της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι αποδείχτηκαν φύλακας άγγελος του ανήλικου κοριτσιού, που πήδησε από πεζογέφυρα στον περιφερειακό του Βόλου για να αυτοκτονήσει, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 το μεσημέρι. Χάρη σ’ αυτούς τους ανθρώπους, που έβαλαν με αυτοθυσία τα χέρια τους και κατάφεραν να σώσουν το κορίτσι χωρίς να πάθει το παραμικρό και να παραβρεθεί σήμερα, με τους γονείς του, στη λιτή τελετή βράβευσης που διοργανώθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, παρουσία και του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Στην τελετή βραβεύτηκε ακόμη και ο πατέρας της ανήλικης που σώθηκε από βέβαιο θάνατο, για τη δωρεά ιματισμού για την Ομάδα ΔΙΑΣ και χρηματικού ποσού.

Στους τρεις υπαξιωματικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, στον πατέρα του κοριτσιού δόθηκε η εικόνα του Αγ. Αρτεμίου, προστάτη της Αστυνομίας, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής χάρισε τον Μητροπολίτη μια δερμάτινη τσάντα με τα αρχικά της Ελληνικής Χωροφυλακής. Στο δε κορίτσι δόθηκε μια ποιητική συλλογή.

[custom:google-ads]

Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές

Ο αρχιφύλακας Αχιλλέας Καραμπουτάκης, τόνισε ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο και έδρασαν αυθόρμητα, με την ψυχή τους, όπως κάνουν κάθε μέρα. «Έτυχε ο Θεός να μας στείλει εκεί, κάναμε πλέγμα με τα χέρια μας και έπεσε ακριβώς πάνω. Ευτυχώς, ήταν ελαφριά και καταφέραμε να την κρατήσουμε».

Ο επίσης αρχιφύλακας Μάρκος Μάκαρης, είπε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ προσπαθεί να βρίσκεται σε κάθε γειτονιά και να ανταποκρίνεται άμεσα απέναντι στους πολίτες που έχουν την ανάγκη της Αστυνομίας. «Βρεθήκαμε τυχαία στο σημείο εκείνη την ημέρα, όπως βρισκόμαστε καθημερινά σε κάθε γειτονιά του Βόλου. Αυτή είναι η δουλειά μας και προσπαθούμε με τις μηχανές να είμαστε έγκαιρα και αποτελεσματικά κοντά σε κάθε συνάνθρωπο που μας χρειάζεται. Νιώθω συγκίνηση και μεγάλη τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου. Είμαι υπερήφανος», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τρεις αστυνομικοί αποτελούν μία ομάδα. «Δουλεύουμε πολλούς μήνες μαζί, κάθε μέρα, και έχουμε μάθει ο ένας να «διαβάζει» τα μάτια του άλλου. Με απόλυτη ψυχραιμία και φοβερή ταχύτητα επινοήσαμε να κάνουμε ένα πλέγμα με τα χέρια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο αρχιφύλακας Απόστολος Κουσιαλάκης ανέφερε ότι «πέρα από τις οποιεσδήποτε εκπαιδεύσεις, λειτουργήσαμε ακαριαία και το μόνο που σκεφτήκαμε εκείνη την ώρα ήταν να σώσουμε το κορίτσι. Ο Θεός έβαλε το χέρι του και σώθηκε».

Αυτοθυσία και ευγνωμοσύνη

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού επισήμανε ότι είναι διπλό το παράδειγμα που δόθηκε. Από τη μια η αυτοθυσία, γιατί οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να σκεφτούν τις δικές τους οικογένειες και να μην τολμήσουν να σώσουν το κορίτσι και από την άλλη ευγνωμοσύνη, προς το Θεό και προς τον κάθε άνθρωπο.

Ο κ. Ιγνάτιος συνεχάρη τον αστυνομικό διευθυντή που έχει τέτοιους άνδρες και είπε ότι χαίρεται που είναι μέλος μιας κοινωνίας που ξέρει να ευγνωμονεί και τόνισε ότι στο πρόσωπό τους τιμάται όλη η Αστυνομία.

Ο ίδιος ευχήθηκε ο Θεός να μην ξαναδώσει τέτοιες στιγμές, που είναι τραγικές και υπογράμμισε ότι ζούμε σε μια εποχή που τα παιδιά μας θέλουν στήριξη, ψυχική και σωματική, ενώ συνεχάρη και τις οικογένειες των αστυνομικών.

Η Αστυνομία βρέθηκε εκεί που έπρεπε

Σε δήλωσή του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Βασίλης Καραΐσκος είπε ότι μια λαμπρή μέρα για την Αστυνομία και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι οι φύλακες άγγελοι της κοινωνίας μας.
«Αυτά τα τρία παιδιά πριν από χρονικό διάστημα έσωσαν τη ζωή μιας ανήλικης. Εκείνο το πρωί, άλλοι συνάδελφοί μου έσωσαν τη ζωή ενός ακόμη νέου παιδιού. Μια Κυριακή που όλοι ξεκουράζονται, η Αστυνομία ήταν εκεί που έπρεπε να είναι και έσωσε δύο ανθρώπους. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς», επισήμανε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

magnesianews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis