Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 19/12/2018

Τη διαδρομή των τρομοκρατών που έβαλαν τη βόμβα στον ΣΚΑΙ αναζητούν οι αστυνομικοί. Η αρχή του "δρομολογίου" θα οδηγήσει στη γιάφκα της οργάνωσης. Τα στοιχεία που δείχνουν ΟΛΑ και πόσο κοντά είναι η Αντιτρομοκρατική.

Πολύτιμα στοιχεία για τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία που διαθέτει στο λεγόμενο “Αντάρτικο Πόλης” η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών” που φέρεται να χτύπησε στον ΣΚΑΙ, έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από τις αναλύσεις στο βιντεοληπτικό υλικό που διαθέτει, αλλά και τα στοιχεία που συνέλεξαν από το καμένο αυτοκίνητο των δραστών.

[custom:google-ads]

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αυτοκίνητο που όλα δείχνουν πως χρησιμοποιήθηκε στην βομβιστική επίθεση σε βάρος του ΣΚΑΙ και της “Καθημερινής” και οι δράστες το έκαψαν στα Α. Πετράλωνα, είχε κλαπεί στις 18 Νοεμβρίου από περιοχή της Ν. Ιωνιας.

Αυτή η διαπίστωση κάνει τους έμπειρους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής να εικάζουν σχεδόν με βεβαιότητα πως η οργάνωση, αν μη τι άλλο διαθέτει ασφαλή χώρο που μπορεί να αποθηκεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα τα υλικά που χρειάζεται για την εκδήλωση των τρομοκρατικών επιθέσεων που σχεδιάζει.

Μάλιστα θεωρούν το πλέον πιθανό σενάριο η γιάφκα της “ΟΛΑ” να βρίσκεται κάπου στο κέντρο των Αθηνών, ακολουθώντας έτσι τα μέλη της ένοπλης οργάνωσης την πρακτική των ανθρώπων που θεωρούν πως είναι συνέχεια τους. Δηλαδή την “17Ν.”

Το σενάριο πως η γιάφκα της “ΟΛΑ” είναι κάπου στο κέντρο τις Αθήνας και μάλιστα πέριξ των Εξαρχείων, ξεκίνησε να ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πέρυσι τον Δεκέμβριο, όταν η οργάνωση είχε χτυπήσει το Εφετείο και στην συνέχεια οι δράστες είχαν κάψει το Βαν που χρησιμοποίησαν για την μετακίνηση τους στην περιοχή των Εξαρχείων, ακολουθώντας μια δαιδαλώδη διαδρομή μέσα από στενά, την οποία μάλιστα φέρεται να είχαν προβάρει καιρό πριν το χτύπημα.

Οι κάμερες

Στο μεταξύ και όπως αποκάλυψε το “Newsit.gr”, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας, όπου απεικονίζεται το σκουρόχρωμο OPEL που κάηκε στα Α. Πετράλωνα, και μάλιστα ένα, ενάμιση λεπτό μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την βόμβα, που ήδη είχε τοποθετηθεί ελάχιστα μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΙ.

Το κλεμμένο Ι.Χ είχε κατεύθυνση την Αθήνα καθώς προφανώς ο οδηγός του έκανε αναστροφή σε κάποιο σημείο της Εθν. Μακαρίου, αφού βέβαια πρώτα ο συνεργός του είχε τοποθετήσει την βόμβα και κατευθύνονταν προς Αθήνα, ακολουθούμενο από μια μοτοσυκλέτα με δυο αναβάτες, προφανώς την ομάδα υποστήριξης.

Πλέον οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν νέο υλικό από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας, σε μια προσπάθεια να φθάσουν στο σημείο εκκινήσεις του αυτοκινήτου. Δηλαδή από που έφυγε το κλεμμένο όχημα με τους δυο οι τρεις επιβαίνοντες, που έφθασαν στο ΣΚΑΙ και τοποθέτησαν την βόμβα μεγάλης ισχύος.

Εάν καταφέρουν να βρουν το σημείο εκκίνησης του αυτοκινήτου οι Αστυνομικοί, ίσως σε μεγάλο ποσοστό να έχουν φθάσει στην περιοχή που “στεγάζεται” η γιάφκα της “ΟΛΑ”.

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis