Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:52 | 22/05/2015

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης με πραγματικά πυρά στο Wadi Shadiya, στην Ιορδανία, στις 18 Μαΐου.

Στην φωτογραφία βλέπετε ενα Β-52H της αεροπορικής βάσης Barksdale Λουιζιάνα, να ρίχνει βόμβες τύπου GBU-38 JDAM (Joint Direct Attack Munition) περιπου 500 λιβρών κατα την διάρκεια άσκησης. Αυτ ηταν το τελευταίο σκέλος της άσκησης Eager Lion, μια πολυεθνική άσκηση με στόχο την ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων, την αύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των χωρών εταίρων, καθώς και την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας.











Αξίζει να σημειωθεί, οτι τα δύο βομβαρδιστικά Β-52 Stratofortress που σηματοδότησαν την πρώτη συμμετοχή στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροπλάνων στην άσκηση Eager Lion, πραγματοποίησαν μια αποστολή άνω των 30 ωρών, και 14000 μίλιων μέχρι να φτάσουν στον πρρορισμό τους, στην Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ. 

Συντόνισαν την επίθεση με τα Ιορδανικά JTACs και, μετά την εκτέλεσή της επίθεσης, πέταξαν πάνω από την περιοχή συνοδευόμενα από δύο μαχητικά F16 της Βασιλικής Αεροπορίας της Ιορδανίας. 






Εκτός από 5.000 Αμερικανούς στρατιώτες, στη ετήσια άσκηση που εχει διάρκεια δυο εβδομάδων συμμετείχαν οι ιορδανικές δυνάμεις, καθώς και αποσπάσματα από άλλες 16 χώρες. Περίπου 10.000 στρατιώτες.

Η άσκηση διεξήχθη σε πέντε τοποθεσίες στην Ιορδανία 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Πηγή - The Aviationist/Youtube
Μετάφραση/ Απόδοση - OnAlert

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis