Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:58 | 19/07/2023

Γράφει ο Χρήστος Βλαχούδης*

 

Ιούλιος 2023!

Η μακρά προεκλογική περίοδος ολοκληρώθηκε με την κυβερνητική σκυτάλη να παραμένει εκεί όπου βρισκόταν.

Το χαρακτηριστικό της νέας κυβέρνησης είναι το λεγόμενο rotation, όπως συνηθίζεται να λέγεται στους αθλητικούς κύκλους. Δηλαδή, η αλλαγή σε πρόσωπα και θέσεις. Είναι γνωστό, βέβαια, πως δεν πετυχαίνει στην πληρότητα του και πάντα βρίσκονται κενά που μπορούν να χαλάσουν μία καλή συνταγή.

Στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε να αναλάβει ο πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Στο πρώτο άκουσμα, υπήρχε μία θετική αύρα, λόγω του συσχετισμού των δύο Υπουργείων. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ήρθε το αποτέλεσμα του μεγάλου καύσωνα να επηρεάσει τις εξαγγελίες.

Ας αξιολογήσουμε, λοιπόν, αυτά που τα άτυχα αυτιά μας άκουσαν, ανεξαρτήτως από το “σκούπισμα” του Πρωθυπουργού στα μισά από αυτά.

Πρώτη εξαγγελία ήταν η κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Χωρίς να σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε την αδικία που επέφερε η μετακίνηση των 100 περίπου συναδέλφων της Πανεπιστημιακής στην Θεσσαλονίκη με κύριο εκφραστή αυτής της αδικίας την πολιτική και την φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, έχουμε να πούμε πως οι εξαγγελίες είναι εύκολες να λέγονται όταν υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ αυτού που τις ανακοινώνει και των ίδιων των Αστυνομικών. Το πώς θα γίνει αυτό και το τι θα γίνει με τους συναδέλφους που την στελεχώνουν, φαντάζομαι ότι, δεν απασχόλησε όλους αυτούς που το αποφάσισαν. Είναι προφανές πως ουδείς δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για τις ζωές των Αστυνομικών που ενδέχεται, εν μία νυκτί ,να κατηφορίσουν στο λεκανοπέδιο, αλλά και ούτε για τις Υπηρεσίες στις οποίες έδωσαν μία μικρή ανάσα οι άντρες και οι γυναίκες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Δεύτερη εξαγγελία ήταν η δημιουργία έφιππης αστυνομίας!! Εδώ ταιριάζει απόλυτα η παροιμία του θυμόσοφου λαού

“Εδώ ο κόσμος καίγεται, βαρκούλες αρμενίζουν”.

Ας μας ενημερώσει κάποιος πώς η έφιππη αστυνομία θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του εγκλήματος; Έχοντας τρομακτικά προβλήματα με ελλιπείς Υπηρεσίες και ζώντας εδώ και χρόνια στην εποχή της πατέντας, για να καλύπτονται τα κενά, η ηγεσία προτίθεται να δημιουργήσει έφιππη αστυνομία!!

Δεν βάλαμε, δηλαδή, μυαλό από τις αποτυχίες των Πανθήρων και της Οδού και συνεχίζουμε στον ίδιο, επιφανειακό, δρόμο των Υπηρεσιών βιτρίνα που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στα προβλήματα του πολίτη.

Καθώς η θερμοκρασία ανέβαινε συνεχώς, ήρθε και η τρίτη εξαγγελία.

Θα προσλαμβάνονται Αστυνομικοί μόνο από Πανελλαδικές εξετάσεις.

Αυτή η εξαγγελία έχει δύο ερμηνείες.

Ή θεωρεί ο υπουργός την πρόσληψη Ειδικών Φρουρών αποτυχημένη πολιτική, οπότε θεωρεί αποτυχημένο και τον πρώτο Υπουργό της κυβέρνησης του 2019, αλλά και όλους τους ομόσταβλούς του που, τα προηγούμενα χρόνια, προσέλαβαν Ειδικούς Φρουρούς ή θεωρεί πιο αξιοκρατική την διαδικασία των Πανελλαδικών, οπότε αφήνει ξεκάθαρη μομφή σε όλους τους πρώην Υπουργούς και Πρωθυπουργούς για αδιαφάνεια.

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν είμαστε κατά της εισαγωγής στις σχολές της Αστυνομίας με έναν τρόπο και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για δημιουργία Αστυνομικής Ακαδημίας με εσωτερικές εξετάσεις και εκπληρωμένη στρατιωτική θητεία, μοριοδοτούμενη, αλλά όπως αντιλαμβάνεται και ο πιο μωρός κάποιοι “έτρεξαν” να προλάβουν τον καινούργιο Υπουργό και γίναν πιο φτωχοί και από τα φτωχά συνδικαλιστικά τους συμφέροντα.

Τελευταία εξαγγελία ήταν αυτή που αναφέρει ότι όλοι οι Αστυνομικοί θα κάνουν τα πάντα!

Όταν το διαβάσαμε, αμέσως κοιτάξαμε το θερμόμετρο που κόντεψε να σπάσει από την τόσο υψηλή θερμοκρασία. Ήταν η μόνη δικαιολογία που μπορούσαμε να δώσουμε.

Σε έναν σύγχρονο κόσμο της εξειδίκευσης εμείς θα μείνουμε μόνιμα στην γαλαρία της προόδου. Φανταστείτε, λοιπόν, τα Μ.Α.Τ (να το αναφέρουμε χοντρικά, για να κατανοηθεί η συνολική Υπηρεσία της Δ.Α.Ε.Θ. για παράδειγμα), εκεί που προχωρούν σε μία πορεία, τα ΕΚΑΜ πηγαίνοντας για μία επιχείρηση και τις ΟΠΚΕ μπαίνοντας σε έναν καταυλισμό, να βγάζουν το μπλοκάκι για να βεβαιώσουν και ένα… διπλοπαρκαρισμένο!!

Αντίθετα, λοιπόν, με τους φτωχοδιάωολους που χαιρέτησαν τις εξαγγελίες αυτές, εμείς χαιρετίζουμε το “στοπ” από τον Πρωθυπουργό της χώρας και ελπίζουμε να συνεχίσει να απαγορεύει το παράλογο και ας αποφασίσουν οι εκάστοτε Υπουργοί να κάτσουν με τους εκπροσώπους των Αστυνομικών του πεδίου να ακούσουν, να αφουγκραστούν και ας αποφασίσουν μετά το τι μέλει γενέσθαι με την Ελληνική Αστυνομία.

Υπαρχιφύλακας ΒΛΑΧΟΥΔΗΣ Χρήστος

Μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας και

Αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis