Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:16 | 18/08/2018

Στις 19 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκε ότι οι Ιταλοί Carabinieri παρήγγειλαν 1.000 νέα υποπολυβόλα Beretta PMX. Η Beretta παρουσίασε το νέο υποπολυβόλο της, το διάδοχο του εμβληματικού υποπολυβόλου Modello 12, το Νοέμβριο, στην έκθεση Milipol 2017 στο Παρίσι.

Οι Carabinieri είναι η εθνική χωροφυλακή της Ιταλίας, υπεύθυνη για την αστυνόμευση τόσο των στρατιωτικών όσο και των πολιτών. Από τις αρχές του 19ου αιώνα αποτελούν τον τέταρτο κλάδο των ενόπλων δυνάμεων της Ιταλίας, με πάνω από 100.000 ενεργό προσωπικό.

[custom:google-ads]

Το νεό υποπολυβόλο της Beretta, το PMX, σχεδιάστηκε εν μέρει για να καλύψει τις μελλοντικές απαιτήσεις των Carabinieri που είναι εξοπλισμένες με το σεβάσμιο Beretta PM12. Το PMX μοιράζεται τον βασικό του σχεδιασμό με την ημιαυτόματη καραμπίνα Swiss B&T P26, ωστόσο το Beretta είναι ένα αυτόματο υποπολυβόλο.

Το PMX ζυγίζει 2,4 kg (άδειο), έχει κάννη 17,5 cm και τροφοδοτείται από 30άρα διαφανή γεμιστήρα. Με το κοντάκι αναδιπλωμένο φτάνει σε μήκος τα 64 εκατοστά και ενώ όταν είναι διπλωμένο τα 41,8 εκατοστά. Το όπλο έχει σιδηροτροχιά Picatinny πλήρους μήκους στην επάνω πλευρά και 3 επιπρόσθετες βραχύτερες ράγες στις υπόλοιπες και αμφίπλευρα χειριστήρια, συμπεριλαμβανομένου του μοχλού οπλίσεως.


 

Η σύμβαση που συμφωνήθηκε από τη Γενική Διοίκηση του Σώματος των Carabinieri ανέρχεται σε 816.000 ευρώ. Μετά το PM12 που δεν είναι πλέον στην παραγωγή, οι Carabinieri αναζητούν έναν παρόμοιο αντικαταστάτη για τα επόμενα χρόνια και αυτή η παραγγελία αντιπροσωπεύει την αρχή του εκσυγχρονισμού. Η επίσημη ανακοίνωση σημειώνει ότι "το PMX ως πολυβόλο είναι πλήρως συμβατό με τις τεχνικές και επιχειρησιακές ανάγκες, καθώς είναι η φυσική εξέλιξη του PM12".


 

Τα νέα της παραγγελίας των PMX έρχονται την ίδια ώρα που το Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας επιβεβαίωσε μια σύμβαση για «όπλα Beretta» ύψους 4.406.666 ευρώ ενώ αν και η προκήρυξη δεν ορίζει το είδος του τυφεκίου, ο πιθανότερος υποψήφιος είναι το ARX 160.

Πηγή: thefirearmblog.com
Επιμέλεια μετάφρασης policenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis