Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 03/07/2021

Στον ελληνικό ουρανό πέταξε για πρώτη φορά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (01/07) το Beriev Be-200, το θηριώδες ρωσικό αεροσκάφος που έχει μισθωθεί από την Πολιτική Προστασία για φέτος στο καλοκαίρι στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο «ρωσικός γίγαντας» έφτασε την Πέμπτη στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει σε δοκιμαστική πτήση στον Ισθμό. Ωστόσο, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην Σαλαμίνα , από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής αποφασίστηκε να κάνει εκτροπή προκειμένου να συμμετάσχει με ρίψεις νερού στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτιμούν ότι Beriev Be-200 θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών φέτος, παρότι το μέγεθος του δεν ενδείκνυνται για κατασβέσεις μέσα σε χαράδρες και πλαγιές βουνών. Όπως είχε γράψει το iefimerida.gr επαφές για την μίσθωση του ρωσικού αμφίβιου υπήρχαν από την περσινή χρονιά, ωστόσο τότε η Ρωσία είχε αποφασίσει να το παραχωρήσει στην Τουρκία. Φέτος η συμφωνία για να καταλήξει ο ρωσικός γίγαντας στην Ελλάδα επισφραγίστηκε με την επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά στη Ρωσία στις αρχές Μαΐου. Σημειώνεται ότι Beriev Be-200 είχαν επιστρατευτεί και για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

 

Τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους Beriev Be-200

Το ρωσικό Beriev Be-200 είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές, ενώ είναι ικανό να συγκεντρώνει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα. Οι δεξαμενές βρίσκονται κάτω από το δάπεδο της συμπιεζόμενης καμπίνας, αφήνοντας έτσι κενό το χώρο της για τη μεταφορά πυροσβεστών και λοιπού υλικού. Εκτός από νερό είναι ικανό να πραγματοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό. Μπορεί να μεταφέρει έως 64 άτομα.

Προωθείται από δύο στροβιλοκινητήρες διπλής ροής, τύπου D-436TP με μέγιστη ώση 15000 kg. Επίσης το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με βοηθητικό ηλεκτροπαραγωγό στοιχείο (APU) τύπου TA12-60. Για καλύτερο έλεγχο των κινητήρων υπάρχει και ψηφιακό σύστημα ελέγχου (FADEC).

Χαρακτηριστικά:

    Μήκος: 32,05 m.
    Εκπέτασμα πτερύγων: 32,78 m.
    Μέγιστο απογείωσης: 43.000 kg
    Μέγιστη ταχύτητα: 710 km/h
 

Πηγή:  iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis