Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:59 | 26/11/2023

To πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, και η δικηγόρος, Εβίτα Βαρελά, μίλησαν για τον «Δράκο των Εξαρχείων».

Η υπόθεση με τον 23χρονο που κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ θα έπρεπε να ήταν καταζητούμενος από το περασμένο καλοκαίρι, ήρθε να αναδείξει τις παθογένειες μεταξύ των Υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης

Ο 23χρονος είχε παραβιάσει από τον περασμένο Ιούλιο τους περιοριστικούς όρους μετά την αποφυλάκισή του και θα έπρεπε να είχε κηρυχθεί καταζητούμενος και να συλληφθεί.

Ο δράστης είχε δηλώσει πως διέμενε στο ΚΥΤ Μαλακάσας, ωστόσο αποδεικνύεται ότι ουδέποτε έμενε εκεί, ούτε καν είχε παρουσιαστεί στο συγκεκριμένο κέντρο παραμονής μεταναστών.

«Η αστυνομία ενημερώνει τις ανακριτικές αρχές αλλά πολλές φορές δεν απαντάνε εάν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Οι αστυνομικές αρχές έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν όταν τηρεί κάποιος παραβιάζει τους περιοριστικούς όρους. Υπάρχει πρόβλημα όμως, γιατί τα Τμήματα Ασφαλείας πολλές φορές είναι κλειστά λόγο έλλειψης προσωπικού», είπε ο κ. Καλλιακμάνης.

Με αφορμή αυτή την τραγική υπόθεση, θα γίνει αυστηροποίσηση του Ποινικού Κώδικα, σε σχέση με τον βιασμό και πλέον, η απόπειρα βιασμού θα τιμωρείται με ποινή 20 ετών, όπως είπε η κ. Εβίτα Βαρελά.

«Θα γίνουν διάφορες άλλες αυστηροποιήσεις διότι είδαμε πως το 2022 είχαμε αυξήσεις στους βιασμούς από το 2021».

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis