Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:14 | 27/11/2023

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, χθες Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων».

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα ειδικών δράσεων που αναπτύσσουν οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, με διαρκή στόχο την καλλιέργεια και εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής  παιδείας, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στην άσφαλτο.

Διαβάστε επίσης

Το πλέγμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε Δρόμο Μνήμης 4χλμ που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη αφιερωμένος σε όσους έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, στον οποίο και συμμετείχε πλήθος κόσμου, δρομείς του  Συλλόγου Δρομέων Κοζάνης, αστυνομικοί, καθώς και μέλη της Τοπικής Διοίκησης Κοζάνης (Ι.Ρ.Α.) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Μετά την ολοκλήρωση του Δρόμου Μνήμης οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ηλεκτρονικά ερωτηματολόγιο το οποίο ετοίμασε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, με σκοπό τη βελτίωση της κατάστασης του οδικού δικτύου και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε διάλεξη στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ιωακείμ Λιούλια» του Πνευματικού Κέντρου Κρόκου Κοζάνης, με ομιλητές:

  • τον Αντιστράτηγο ε.α. κ. Κωνσταντίνο Τζέκη,
  • τον Διευθυντή της Χειρουργικής του «Μαμάτσειου» Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Κωνσταντίνο Χατζημήσιο και
  • τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, Α/Β΄ κ. Ελευθέριο Καραδίσογλου,

ενώ ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι βιωματικές εμπειρίες πολιτών, θύματα τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και συγγενείς αυτών, που πραγματικά καθήλωσαν το κοινό με τις περιγραφές τους.

Κατά την έναρξη της διάλεξης απεύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ηλίας Τσιότσιας και ο Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης κ. Παρασκευάς Κουκουλόπουλος, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την διάλεξη ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, ο εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Βύζας, η εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Κοζάνης, κα. Κυριακή Χατζημανώλη – Φουρκιώτη, ο Διευθυντής του 4ου Επιτελικού Γραφείου της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, Αντισυνταγματάρχης κ. Θωμάς Μαμάτσιος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Αντιπύραρχος κ. Χρήστος Τσανακτσίδης και η εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κα. Θεανώ Κουτσιμάνη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού χώρου, της κοινωνικοπολιτικής ζωής της τοπικής κοινωνίας, καθώς και πολίτες της περιοχής.

Επιπλέον, στους παρευρισκόμενους διανεμήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης μπλουζάκια με το σύνθημα «Η Ασφάλεια Προέχει», από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης έντυπο ενημερωτικό υλικό (φυλλάδιο) και μπρελόκ με σύνθημα «Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας» και από τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης Κοζάνης (Ι.Ρ.Α.) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών φυλακτά με τον «Άγιο Χριστόφορο», προστάτη των οδηγών.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis