Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:30 | 12/11/2017

Σε εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση "Blue-Flag" 2017. Η Blue-Flag ειναι η μεγαλύτερη διεθνής άσκηση εναέριας εκπαίδευσης στην ιστορία του Ισραήλ, και ξεκίνησε στις 02/11 με την άφιξη αεροσκαφών από επτά διαφορετικές αεροπορικές δυνάμεις στην Ouvda AFB. Σε όλη τη διάρκεια της άσκησης, που διεξάγεται φέτος για τρίτη φορά, οι φιλοξενούμενες μοίρες θα πετάξουν μαζί με τις ισραηλινές μοίρες όπως αναφέρουν πληροφορίες τη Ισραηλινής Αεροοπορίας.

Ο στόχος της άσκησης "Blue-Flag" είναι η προσομοίωση ρεαλιστικών σεναρίων μάχης. Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος αεροπορικές δυνάμεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Πολωνία, την Ιταλία και την Ελλάδα - και για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν  η Ινδία, η Γαλλία και η Γερμανία. 

 

Η άσκηση διαρκεί για δύο βδομάδες. Το Ισραήλ συμμετέχει με μαχητκά αεροσκάφη F-15, F-16I και F-16C / D, μαζί με αεροσκάφη τακτικών μεταφορών, ελικόπτερα, UAV και EL (Electronic Warfare). Οι αμερικανικές, ελληνικές και πολωνικές αεροπορικές δυνάμεις έφθασαν με μαχητικά F-16 ενώ οι Γάλλοι "Mirage" 2000D. Οι Γερμανοί συμμετέχουν με "Eurofighter Typhoon", οι Ιταλοί με "Panavia Tornado" και οι Ινδοί με C-130J "Super Hercules".

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis