Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Θεανώ Φωτίου
20:17 | 31/10/2023

Δήλωση της Θ. Φωτίου, βουλευτή Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου ότι για να αντιμετωπισθεί η βία των ανηλίκων κατά ανηλίκων, ότι θα αυξηθούν άμεσα οι αστυνομικοί που θα περιπολούν στις γειτονιές, η Θεανώ Φωτίου επισημαίνει:

Διαβάστε επίσης

Η βία των ανηλίκων δεν λύνεται με αστυνομικά μέτρα. Για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα δραστικά και μόνιμα απαιτείται ένα πλέγμα μέτρων που περιλαμβάνει: α) την πρόληψη, β) την έγκαιρη παρέμβαση και γ) τη νομική αντιμετώπιση και την κοινωνική επανένταξη των ανήλικων θυμάτων αλλά και των θυτών.

α) Πρόληψη σημαίνει μια τεράστια καμπάνια στην κοινωνία ότι όλα τα παιδιά κινδυνεύουν και ότι «το παιδί της διπλανής πόρτας είναι και δικό μας» που περιλαμβάνει και εκπαίδευση γονιών, παιδιών και εκπαιδευτικών.

β) Έγκαιρη παρέμβαση: Χρειάζεται μια επανάσταση στις κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων με χιλιάδες νέες προσλήψεις  ειδικών επιστημόνων (κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, παιδοψυχολόγων, νομικών κ.λπ). Και ένα πανελλήνιο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης των περιστατικών σε συνεργασία και με άλλους αρμόδιους φορείς.

γ) Η νομική αντιμετώπιση και η επανένταξη στην κοινωνία γίνεται από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες πάντοτε προς το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών-θυμάτων και με σεβασμό στα δικαιώματα των ανήλικων θυτών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στις αναχρονιστικές και αποδεδειγμένα αναποτελεσματικές πρακτικές τής αστυνομοκρατίας. Ενώ με την ιδεολογία του ατομισμού που προωθεί επιτείνει το δόγμα της «επιβίωσης του ισχυρού» που θρέφει και πυροδοτεί τη βία των ανηλίκων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis