Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:39 | 21/03/2019

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται πως είναι οι προεργασίες στο Λονδίνο για ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit, την ώρα στις Βρυξέλλες διεξάγονται σκληρά «παζάρια» μεταξύ των «27» της ΕΕ και της Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Sky News», οι ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο της πλήρους ετοιμότητας των προετοιμασιών για ένα no-deal Brexit., «ενεργοποίησαν μια ομάδα σε πυρηνικό καταφύγιο, κάτω από το κτήριο του υπουργείου Άμυνας».

Μέχρι στιγμής, πάντως, το βρετανικό υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχολιασμό επί των ισχυρισμών του τηλεοπτικού δικτύου.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή «Cobra» που είναι πλέον αρμόδια για όλα τα σχέδια πολιτικής προστασίας, αναμένεται να ενεργοποιήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μαρτίου την «επιχείρηση Κίτρινο Σφυρί».

[custom:google-ads]

Αυτή περιλαμβάνει 3.500 στρατιώτες που θα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να επέμβουν εφόσον παραστεί ανάγκη. Οι στρατιώτες παραμένουν στις βάσεις τους και θα αναπτυχθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Επιπλέον, προσωπικό υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν τα βρετανικά λιμάνια και οι συνοριακοί σταθμοί, ενώ έχει προβλεφθεί και ενίσχυση της αστυνομίας στην περίπτωση που υπάρξουν κοινωνικές ταραχές από έλλειψη φαγητού ή άλλα προβλήματα των πολιτών.

Επίσης, προγραμματίζονται δρομολόγια πλοίων για τη μεταφορά φαρμάκων για τα νοσοκομεία της Βρετανίας. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας φέρεται να έχει επικοινωνήσει με όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες και να έχει ζητήσει να χρησιμοποιούν τα ειδικά δρομολόγια πλοίων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση.

Τα σχέδια για το χειρότερο σενάριο στο Brexit προετοιμάζονται εδώ και μήνες και περιλαμβάνουν ακόμη και δημόσια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για το πώς να φροντίσουν τις οικογένειες τους.

Διαβάστε περισσότερα στο tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis