Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Βροχή τα πρόστιμα από την κάμερα-δολοφόνο της Ευρώπης -Πού βρίσκεται
22:44 | 24/11/2023

Κανένας παραβάτης δεν μένει ατιμώρητος από αυτή την ακούραστη κάμερα-ραντάρ που έχει μοιράσει μέχρι στιγμής εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα.

Με μήκος 683 χιλιόμετρα ο ομοσπονδιακός αυτοκινητόδρομος B27 στη Γερμανία είναι και εκείνος που διεκδικεί τον άτυπο τίτλο του πιο «τρομακτικού» για τους παραβάτες οδηγούς που τον χρησιμοποιούν.

Διαβάστε επίσης

Ο λόγος βρίσκεται στο σύστημα καμερών ταχύτητας που φέρει και ακόμη πιο συγκεκριμένα σε μία κάμερα-ραντάρ, η οποία είναι και η πρωταθλήτρια στη Γερμανία αναφορικά με τα πρόστιμα που έχει μοιράσει μέχρι σήμερα.

Η κάμερα βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο B27 κοντά στην πόλη Walddorfhaslach και είναι εγκατεστημένη σε μία γέφυρα, σε σημείο που δεν φαίνεται από τους διερχόμενους.

Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη κάμερα μια πραγματική παγίδα για τους οδηγούς που δεν τηρούν τα όρια ταχύτητας στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχετική σήμανση που να προειδοποιεί για την επιτήρηση των ορίων από τεχνικά μέσα.

Έτσι, από το 2018 μέχρι σήμερα η αυτή η κάμερα έχει βεβαιώσει περισσότερες από 330.000 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας με τον μέσο όρο ημερησίως να βρίσκεται στις 172 κλήσεις για υπέρβαση.

Μάλιστα τον πρώτο καιρό που της εγκατάστασής της τα πρόστιμα έπεφταν κυριολεκτικά βροχή γιατί σε αυτό το κομμάτι του αυτοκινητόδρομου γίνονταν έργα και το μέγιστο όριο ταχύτητας είχε περιοριστεί από τα 120 στα μόλις 60 χλμ./ώρα.

Σε αυτά τα 4,5 χρόνια λειτουργίας το συνολικό ύψος των προστίμων προς τους παραβάτες οδηγούς έχει φτάσει στα 8.000.000 ευρώ, ενώ περίπου 1.500 οδηγοί έχουν χάσει, έστω και προσωρινά, το δίπλωμα οδήγησης.

Ο λόγος που εγκαταστάθηκε αυτή η κάμερα ήταν ο μεγάλος αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων που γίνονταν σε αυτό το τμήμα του αυτοκινητόδρομου και από ό,τι φαίνεται οι αρχές δεν έχουν κάνενα σκοπό να την μετακινήσουν ή να την απεγκαταστήσουν.

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis