Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 21/05/2015

“Aεροπόρος θα γενώ, στη γη να μην αγγίζω”, λέει το τραγούδι του αεροπόρου. Το θυμηθήκαμε βλέποντας τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής να πετά με ένα από τα “θηρία” της ΠΑ μας,τα C-130. Δεν καταλάβαμε ποτέ ,ειδικά στα χρόνια της κρίσης, γιατί εδώ στην Ελλάδα θεωρούσαμε…είδηση, να πετάξει κάποιος Πρόεδρος,πρωθυπουργός ή υπουργοί με τα εξαιρετικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130. Μακάρι να πέταγαν και τα νεότερα C 27,αλλά αυτά …δεν πετάνε αν και είναι “του κουτιού”.

Αποτέλεσε μέγα θέμα αν θυμάστε η περίπτωση που ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε επίσης… ξεμείνει από C-130. Ήταν να πετάξει για το Αζερμπαϊτζάν, αλλά το μοναδικό vip αεροσκάφος που υπήρχε χάλασε. Προτάθηκε εκείνο το βράδυ να πετάξει με C-130 ,αλλά δεν το δέχτηκε. Είχαμε εκφράσει τότε την απορία μας ,γιατί να μην γίνει η πτήση με C -130 και είχαμε χαρακτηριστεί όπως σε αρκετές άλλες περιπτώσεις …λαϊκιστές! Δεν καταλάβαμε το γιατί αλλά προφανώς όσοι θα είδαν τη φωτογραφία της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας να πετά με μεταγωγκό αεροσκάφος της γερμανικής αεροπορίας για το Αφγανιστάν.




Η Ελλάδα καλώς,κακώς βρέθηκε με τρία vip αεροσκάφη. Κάποτε κάποιο ήθελαν να πάρουν και μεγάλο Boeing! Ευτυχώς δεν πέρασε η πρόταση. Δεν συμφωνούμε με τον …πανικό που θέλει ντε και καλά να πουλήσουμε τα vip αεροσκάφη. Μπορούμε ,όπως λένε αεροπόροι, να αξιοποιηθούν για καλό σκοπό που θα σώσει κόσμο. Το ένα για παράδειγμα που το ΄χουν για πούλημα μπορεί άνετα να γίνει αεροσκάφος -ασθενοφόρο και να πετά στα νησιά όταν χρειάζεται. Τα 7 εκατομμύρια που ζητάμε για να το πουλήσουμε έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να μας τα δώσει κάποιος ,λένε οι εκτιμήσεις.

Ας αξιοποιήσουμε και το δεύτερο αεροσκάφος σε τέτοιες αποστολές κι ας κρατήσουμε το ένα , το Gulfsteam για τις vip πτήσεις Προέδρου και Πρωθυπουργού. Όλοι οι άλλοι ας πετάνε με C -130 ή με αεροσκάφη της γραμμής, όπως πέταγαν όλοι , μέχρι τα μέσα της δεακετίας του ’90.

Πηγή:onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis