Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:55 | 01/12/2016
Το πιστόλι Colt Camp Perry ήταν διάσημο για την ανώτερη ακρίβεια του.

Περίπου 2.500 πιστόλια Camp Perry διατέθηκαν στο εμπόριο από την Colt μεταξύ των ετών 1920 και 1941. Αυτό το ασυνήθιστο μοντέλο δημιουργήθηκε με την αντικατάσταση του 6-σφαιρου κύλινδρου του μοντέλου .22 Officer Target με επίπεδο "κύλινδρο" που περιέχει  μια θαλάμη για φυσίγγια .22 cal. (Φωτό: NRA National Firearms Museum).

 
Το Colt Camp Perry ήταν ένα σκοπευτικό πιστόλι που αρχικά είχε παραχθεί από την Colt κατά την περίοδο μεταξύ Α' και Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το Camp Perry πήρε το όνομά του για το θρυλικό χώρο διεξαγωγής Εθνικών Αγώνων σκοποβολής, και βασίστηκε στο περίστροφο .22 Officer. Το Camp Perry προσφέρθηκε μόνο σε διαμέτρημα .22 Long Rifle.
 
Η Colt άρχισε να διαφημίζει το Camp Perry το 1920, παρόλο που η παραγωγή δεν άρχισε μέχρι το 1926. Όταν είχε μπει στην παραγωγή, το Camp Perry έγινε γνωστό για την ανώτερη ακρίβεια, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι είχε «επίπεδο κυλίνδρο» (ο οποίος αντικατέστησε τον εξάσφαιρο κύλινδρο του περιστρόφου Officer Model) και διέθετε καλύτερη κάννη από τα περισσότερα άλλα πιστόλια της εποχής για σκοποβολή. Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με το συλλεκτικό αυτό πιστόλι!

 
 
 
Το πιστόλι Colt Camp Perry χρησιμοποιούσε ένα μοναδικό μηχανισμό βολής μονής ενέργειας, είχε  εξωτερική σφύρα και κάννη μήκους 10 ιντσών (αργότερα και μοντέλα με κάννη μήκους 8 ιντσών).
 
Στην πραγματικότητα, το Camp Perry ποτέ δεν είχε μεγάλη ζήτηση, παρά τη φήμη του για την ακρίβεια μεταξύ των σκοπευτών στη σκοποβολή. Μόνο 2.500 είχαν κατασκευαστεί σε δεκαπέντε χρόνια από το 1926 έως το 1941. Στη σύγχρονη εποχή, το Camp Perry είναι πολύ πολύτιμο μεταξύ των συλλεκτών των προϊόντων Colt. Το Camp Perry που σημειώνεται με το σειριακό αριθμό 1 δημοπρατήθηκε το Δεκέμβριο του 2012 με εκτιμώμενη αξία 95.000 δολάρια.

 

Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Camp Perry είναι o «επίπεδος κύλινδρος», στον οποίο μπορούσε να φορτωθεί ένα μόνο φυσίγγιο .22 Long Rifle. Αυτό κύλινδρος στρέφεται λίγο προς τα αριστερά (μια περιορισμένη κίνηση) απλά και μόνο για να φορτωθεί το φυσίγγιο στη θαλάμη. Ένας χειροκίνητος μοχλός εξολκέα υπάρχει στην κάτω πλευρά της κάννης, ο οποίος επιτρέπει την εξαγωγή του φυσιγγίου μετά τη βολή.

 

Το Camp Perry είχε κατασκευαστεί από χάλυβα, κάποια με μπλε φινίρισμα, κάποια σε ανοξείδωτο ατσάλι, και άλλα με χαρακτική, όλα με παραγγελία.
 
www.guns-gr.com
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis