Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 22/04/2015

Στο καμπαναριό εκκλησίας σε νησί των Δωδεκανήσων είχε ανέβει ένα 13χρονο κορίτσι, με σκοπό να αυτοκτονήσει. Εντοπίστηκε την τελευταία στιγμή από αστυνομικούς του νησιού, που το έπεισαν να κατέβει. Αιτία της πράξης της, σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η πίεση των γονέων για τις μαθητικές επιδόσεις της και το συνεχές διάβασμα!

«Μέχρι εδώ είναι και τέλος. Ντρέπομαι να βγω έξω. Με ψάχνουν όλοι να τους δώσω τα χρωστούμενα. Σας χαιρετώ φίλοι μου» είχε γράψει στο διαδίκτυο ένας 39χρονος οικογενειάρχης πνιγμένος από τα χρέη και τα δάνεια, σε γνωστή πόλη της Δυτικής Ελλάδας. Είχε καταπιεί 280 υπνωτικά χάπια Lexotanil, οι αστυνομικοί φαίνεται να τον πρόλαβαν πριν είναι αργά, καθώς νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της περιοχής.

Ήταν δύο ξεχωριστά περιστατικά, που οι αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας κατόρθωσαν να επέμβουν αποτρεπτικά, πιθανόν και σωτήρια, πριν οι προθέσεις των δύο ατόμων, έχουν μοιραία κατάληξη.

Στην πρώτη περίπτωση, προχθές το απόγευμα χρήστης του διαδικτύου επικοινώνησε στο CYBER ALERT, επισημαίνοντας πως σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εντόπισε άτομο, που εξέφραζε την πρόθεση να αυτοκτονήσει. Από την ψηφιακή έρευνα, προέκυψε ότι ο χρήστης που είχε προβεί στην επίμαχη ανάρτηση ήταν η 13χρονη. Ενημερώθηκε άμεσα το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, και οι αστυνομικοί μαζί με συγγενείς εντόπισαν την ανήλικη, να κάθεται στην άκρη του μαντρότοιχου του καμπαναριού εκκλησίας, που βρισκόταν κοντά στο σπίτι της.

Η έρευνα για την δεύτερη υπόθεση ξεκίνησε όταν μία γυναίκα από τη Σερβία επικοινώνησε με το CYBER ALERT, ενημερώνοντας πως 39χρονος γνωστός της, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του της εξέφρασε την επιθυμία να αυτοκτονήσει. Μέσω του κινητού του τηλεφώνου εντοπίστηκε το στίγμα, το γεωγραφικό σημείο, με αποτέλεσμα τον έγκαιρο εντοπισμό και την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο. Και στις δύο περιπτώσεις παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη, ενώ προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες κατά τόπο εισαγγελικές αρχές.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis