Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:29 | 06/02/2024

Το τελευταίο διάστημα στα πλαίσια της εντολής του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την ενίσχυση συγκεκριμένων μάχιμων Υπηρεσιών στην Αττική για την τόνωση της εμφανούς αστυνόμευσης, βλέπουμε να λαμβάνονται απο την Φυσική Ηγεσία αποφάσεις μαζικών μετακινήσεων προσωπικού που δυστυχώς αποβαίνουν εις βάρος άλλων Διευθύνσεων της ΓΑΔΑ ακόμα και Υπηρεσιών του Αρχηγείου που αποδυναμώνονται απο αστυνομικούς δημιουργώντας δυσαναπλήρωτα κενά.

Μια τέτοια απόφαση πάρθηκε και για την φρουρά του κτιρίου που στεγάζεται η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου εν μια νυκτί αποσύρθηκε η αστυνομική δύναμη που διατίθεντο για την φρούρηση του κτιρίου όπως άλλωστε προβλέπεται από το άρθρο 69 του ΠΔ 141/91. Οι συνάδελφοι μάλιστα που εκτελούσαν υπηρεσία φρούρησης στην ΔΕΕ και ανήκαν οργανικά στην Αμεση Δραση και στο ΑΤ Κολωνου διατίθεντο μόνιμα εδώ και πολλά έτη κατόπιν αιτήματος τούς. 

 Αποτέλεσμα της εν λόγω απόφασης είναι τα καθήκοντα των σκοπών του κτιρίου να εκτελούν πλέον καθημερινά οι αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων, οι πραγματογνώμονες, οι εξερευνητές, οι φωτογράφοι, οι δακτυλοσκόποι και άλλες εξειδικευμένες ειδικότητες της Δ.Ε.Ε.. Το επιστημονικό προσωπικό αντί να απασχολείται στο αντικείμενο του, φυλάσσει το κτίριο καθώς και τις μηχανές και περιπολικά του όρχου της Άμεσης Δράσης που συστεγάζεται!

Δηλαδή την μία μέρα τους θεωρούμε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και τους ζητάμε την συνδρομή για την τάχιστη διαλεύκανση σοβαρών ποινικών υποθέσεων που απασχολούν εκτενώς τα ΜΜΕ και την άλλη μέρα είναι στην σκοπιά να ελέγχουν την είσοδο. Φανταστείτε έναν γιατρό που στο νοσοκομείο την μια μέρα να είναι στα καθήκοντά τα οποία έχει εκπαιδευτεί και σπουδάσει και την άλλη μέρα να κάνει τον σεκιούριτι στην είσοδο του νοσοκομείου!

Το οξύμωρο είναι ότι η τωρινή πολιτική ηγεσία βράβευσε κατά την προηγούμενη θητεία της, αυτούς τους συναδέλφους της Δ.Ε.Ε για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά που συντάραξε το πανελλήνιο και τώρα τους ίδιους συναδέλφους τους έστειλε για σκοπιά, χωρίς να θέλω σε καμια περίπτωση να υποτιμήσω την υπηρεσία σκοπού καταστήματος και τους συναδέλφους που την εκτελούν, καθώς εδώ μιλάμε για αστυνομικούς ειδικής Υπηρεσίας με εξειδικευμένες γνώσεις και αντικείμενο.

Αυτό που ζητάμε ως υπηρετούντες στην Δ.Ε.Ε. είναι να επικρατήσει η λογική και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας που διατίθεντο και επιθυμούσαν να εκτελούν υπηρεσία στην φρουρά του κτιρίου.

ΓΚΟΥΜΑΣ Βρεττός
Ειδικός Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της Ε.ΑΣ.Υ.Α. & τακτικό μέλος του συμβουλίου μεταθέσεων κατώτερων Α.Ε.Α

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis